کلاسور چیست و چه تفاوتی با دفتر کلاسوری دارد؟

موضوع | توضیحات |
کلاسور چیست؟ | وسیلهای برای نگهداری کاغذ که دارای حلقههایی برای اتصال کاغذهای پانچ شده است. |
انواع کلاسور | کلاسورها به دو دسته کلی O ring و D ring بر اساس نوع اتصال دهنده حلقه تقسیم میشوند. |
تعداد حلقهها | کلاسورها به دو دسته آمریکایی (۳ حلقه) و اروپایی (۲ یا ۴ حلقه) بر اساس تعداد حلقهها تقسیم بندی میشوند. |
تفاوت کلاسور و دفتر کلاسوری | کلاسورها بزرگتر و دارای گنجایش بیشتری هستند، در حالی که دفتر کلاسوری برای برگههای سایز کوچکتر طراحی شدهاند. |
مزایای دفتر کلاسوری | نگهداری آسان برگهها، قابلیت تغییر و افزودن برگهها، و محافظت بهتر از برگهها نسبت به دفترهای ثابت. |
کلاسور چیست؟ انواع کلاسور کدام است و بر چه اساسی تقسیم بندی میشن؟ تفاوت کلاسور با دفتر کلاسوری چیه؟ اینها سوالاتی هستن که در این مطلب بهشون جواب میدیم. شما با استفاده از اطلاعات قرار داده شده در ادامه میتونید انواع کلاسورها رو بشناسید و از تفاوتهای کلاسور و دفتر کلاسوری و مزایا دفتر کلاسوری مطلع بشید. امیدواریم که این مطلب برای شما کاربران عزیز مفید باشه
برای مراقبت از این کاغذ ها و اسناد مهم از وسایل نظم دهنده مثل: زونکن(زونکن چیست)، کلر بوک(کلر بوک چیست)، دفتر کلاسوری، کلاسور استفاده میشه.
کلاسور چیست؟
همان طور که درابتدا اشاره کردیم، در این مقاله میخوایم درباره ی انواع کلاسور، تفاوت کلاسور با دفتر کلاسوری و مزایای دفتر کلاسوری صحبت کنیم ؛ اما برای داشتن درک بهتری نسبت به این مطالب ابتدا باید با خود کلاسور به صورت مناسب آشنایی داشته باشید.
اگر بخواهیم به صورت کلی به توصیف کلاسور بپردازیم، وسیلهای که برای نگهداری کاغذ مورد استفاده قرار میگیره، میتونه تعریف مناسبی باشه.
خب برای داشتن آگاهی بیشتر نسبت به کلاسورها میشه گفت این وسایل دارای نگهدارندههایی هستند که از طریق اونها کاغذهای پانچ شده رو در دل خود جای میدن. به این ترتیب وسیله مورد بحث میتونه تعداد متغیری کاغذ رو به صورت مناسب در خودش جای بده. جلوگیری از پخش شدن کاغذها از جمله دیگر ویژگیهای این وسیله محسوب میشه.
انواع کلاسور
امروزه با توجه به گسترش محیطهای اداری، استفاده از محصولات مرتبط با کارهای اداری هم گسترش پیدا کرده. نیازهای مختلف در سراسر جهان با تولید محصولات جدید و اصلاح شده نسبت به قبل بر طرف میشه. کلاسورها هم از این تغییرات مصون نموندند. مشخصاً نسبت به سال 1854 که اولین کلاسور تولید شد امروزه کلاسورها دست خوش بسیاری از تغییرات شدند.
در حال حاضر یکی از مواردی که باعث متمایز شدن کلاسورها از یکدیگر خواهد شد، جنس مواد به کار برده شده در ساخت کلاسور هاست. اما این ایجاد تمایز باعث نمیشه تا کلاسورها را بر اساس اون دسته بندی کنیم. از جمله مواردی که به صورت کلی باعث میشه تا کلاسورها به دسته بندیهای مختلف تقسیم بندی بشن، نوع اتصال دهنده حلقه و تعداد حلقههاست.
انواع کلاسور بر اساس نوع اتصال دهنده حلقه
بر طبق موارد گفته شده در بالا، از نظر انواع اتصال دهندههای حلقه، میشه کلاسورها رو به دو دسته کلی O ring و D ring تقسیم بندی کرد. اتصال دهندههای O ring نوعی حلقه گرد هستند که به صورت زیر به کلاسور متصل شدند.
در ادامه با ارائه تصویری دیگر شما عزیزان با شکل ظاهری کلاسورهای D ring آشنا خواهید شد.
تصویر فوق نشان دهنده یک کلاسور D ring هست. همان طور که در تصویر مشاهده میکنید بر خلاف نوع قبلی نگهدارنده بر روی قسمت داخلی چسبونده شده .
انواع کلاسور بر طبق تعداد حلقهها
علاوه بر دسته بندی صورت گرفته بر طبق نوع نگهدارندهها، همون طور که در ابتدای این بحث به اون اشاره شد، کلاسورها رو بر طبق تعداد حلقهها نیز میشه تقسیم بندی کرد. بر همین مبنا کلاسورها رو به دو دسته کلی اروپایی و آمریکایی دسته بندی میکنند. دسته بندی اول مربوط به مدل آمریکاییه که در ساخت کلاسورهای آمریکایی از سه حلقه نگهدارنده برای اتصال کاغذها به درون کلاسور استفاده میشه.
دسته بعدی کلاسورها با نام کلاسورهای اروپایی شناخته شده. در ساخت این کلاسورها برای نگهداشتن برگههای کاغذ درون کلاسور از دو یا چهار حلقه نگهدارنده استفاده میشه.
تعداد حلقههای بکار برده و نام گذاریهای انجام شده باعث شده تا این دو نوع ساخت کلاسورها به دو استاندارد کلی برای تفکیک کلاسورها از یکدیگر تبدیل بشن.
در زمان خرید کلاسور اول به نیازهاتون و سپس به انتخاب نوع مناسب برای برطرف کردن اون نیاز توجه کنید. جنس کلاسور در مقاومت و طول عمر اون بسیار تأثیر گذاره.
تفاوت کلاسور و دفتر کلاسوری
پس از بررسی و ارائه توضیحاتی در ارتباط با سؤال کلاسور چیست و انواع کلاسور، حالا نوبت به بررسی تفاوت کلاسور و دفتر کلاسوری میرسه. همانطور که شما عزیزان مستحضراید، کلاسورها به صورت کلی مورد بررسی قرار گرفتند؛ حال برای بررسی کامل تفاوتهای کلاسور و دفترهای کلاسوری بهتره ابتدا به بیان توضیحاتی در ارتباط با دفتر کلاسوری بپردازیم.
دفترهای کلاسوری پس از ساخت کلاسورها و استقبال از اونها، برای برطرف کردن نیازهای مختلفی که دفترها قابل به تأمینشون نبودند، ساخته شدند. این دفترها مزیتهای بسیاری نسبت به دفترهای معمولی دارا اند. به طور کلی دفترهای کلاسوری از ترکیب بهبود یافته دفتر و کلاسور ساخته شده .
اگر بخوایم به صورت کلی کلاسورها و دفترهای کلاسوری رو مورد مقایسه قرار بدیم، این کار رو میشه از زوایای مختلفی انجام داد. از جمله برخی از این مزایا باید به مواردی نظیر گنجایش، حلقهها، برگهها و سایز اشاره کرد.
گنجایش
همون طور که میدونید، کلاسورها از نظر سایز نسبت به دفترهای کلاسوری بزرگتر اند و به همین سبب دارای نگهدارندههای بزرگتر و فضای بیشتری نیز هستند. با قرار دادن این موارد در کنار هم میشه به این نتیجه رسید که با استفاده از کلاسورها شما عزیزان قادرید تا تعداد برگه بیشتری رو نسبت به دفترهای کلاسوری نگهداری کنید.
حلقه ها
قسمت داخلی کلاسورها و دفاتر کلاسوری رو حلقههای نگهدارنده تشکیل میدن. این بخش یکی از اصلیترین بخشهاست زیرا وظیفه نگهداشتن برگهها رو بر عهده داره. حلقههای بکار برده شده در ساخت دفترهای کلاسوری و کلاسورها به صورت کلی شامل حلقههای O، D و قوسی شکل میشن. در ساخت کلاسورها از هر سه نوع حلقه و در دفاتر کلاسوری فقط از حلقههای O شکل استفاده میشه
حلقهها در هر دو دسته از محصولات، برای قرار دادن برگهها و برداشتن اونها باید باز بشن. این عمل با کمک قفلهای تعبیه شده انجام میگیره. یکی دیگر از وجههای تفاوت این دو دسته بندی از محصولات در نوع این قفلهاست. معمولاً در کلاسورها وظیفه باز و بسته شدن بر عهده گیرهایه که عملکرد کشویی داره. در دفترهای کلاسوری این وظیفه بر عهده اهرمهای کمک کنندست. این اهرمها معمولاً در بالا و پایین حلقههای نگهدارنده قرار میگیرند. تعداد حلقهها برخلاف انتظار، در دفترهای کلاسوری بیشتر از کلاسورهاست.
برگهها و سایز
به طور کلی کلاسورها برای نگهداری برگهها با سایز بزرگ و دفاتر کلاسوری برای نگهداری برگهها با سایزهای کوچکتر مورد استفاده قرار میگیرند. برگههایی که قابلیت نگهداری در کلاسورها را دارا هستند شامل برگههایی با سایز A3، A4 و A5 میشن. در دفترهای کلاسوری برگههایی با سایز A4 و B5 قابلیت نگهداری را دارا اند.
تا به اینجا تمامی تفاوتهای برجسته بین کلاسورها و دفترهای کلاسوری بیان کردیم. همچنین توی مقاله ی دیگری در سایت، درباره تفاوت زونکن با دفتر کلاسوری صحبت کردیم که دیدنش میتونه برای فهم این موضوع برای شما کمک کننده باشه
ساخت دفترچه یادداشت یک روش ساده و خلاقانه برای مرتبسازی افکار و یادداشتبرداری است. این کار شامل آمادهسازی کاغذ، برش، تا زدن، دوخت یا منگنه کردن و طراحی جلد میشود. برای یادگیری گامبهگام، مقاله “آموزش درست کردن دفترچه یادداشت” را بخوانید.
مزایا دفتر کلاسوری
دفتر کلاسوری نگهدارندههای زیادی دارد و به همین سبب به هیچ وجه جای نگرانی برای ریختن برگه باقی نخواهد ماند. زمانی که شما از دفتر کلاسوری استفاده میکنید، بر خلاف دفترهای ثابت، میتوانید به راحتی برگهها را از دفتر خارج کرده، جای برگهها را تعویض یا تعداد جدیدی برگه به دفتر اضافه کنید. داشتن جلدی سخت و بزرگتر نسبت به برگه باعث میشود تا به طور کامل از برگهها محافظت شود.
به همین سبب به هیچ وجه نیازی نیست که نگران تا خوردگی برگهها و آسیب رسیدن به آنها باشید. علاوه بر موارد گفته شده، امکان پرینت و کپی گرفتن بسیار آسان از برگهها یکی دیگر از ویژگیها و مزایای استفاده از دفترهای کلاسوری است.
حالا که به انتهای این مطلب رسیدیم باید بررسی بشه که آیا این مطلب برای یافتن پاسخ کلاسور چیست؟ برای شما عزیزان ثمر بخش بوده است یا خیر. در صورتی که شما کاربران عزیز نظرات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید، مطمئناً در بهبود این مطلب و مطالب بعدی برای ما بسیار مفید خواهد بود.
در این مطلب سعی کردیم تا از تمامی جوانب به بررسی انواع کلاسورها، تفاوتهای کلاسور و دفتر کلاسوری و مزایا دفتر کلاسوری بپردازیم؛ امیدواریم که در این راه موفق بوده باشیم. از همراهی شما عزیزان تا انتهای این مطلب بسیار سپاس گزاریم.
در پایان توصیه میکنم ویدیو زیر رو ایده هایی برای دسته بندی کلاسور با کاغذ سفیده رو تماشا کنید
سوالات متداول
کلاسور چیست و چه ویژگی دارد؟
وسیله ایست دارای چند حلقه که برای نگهداری کاغذ مورد استفاده قرار میگیره . کلاسور ابعاد بزرگی داره و دارای جلد محکمی هم هستکه از برگههای داخل به خوبی محافظت میکنه.
کلاسور با دفتر کلاسوری چه فرقی دارد؟
به صورت کلی کلاسورها و دفترهای کلاسوری در گنجایش، تعداد حلقه ها و برگه ها و سایزی که مورد استفاده قرار میگیرند تفاوت داره.