تا چند روز بعد از جراحی ایمپلنت نباید سیگار کشید؟
مصرف سیگار قبل و بعد از کاشت ایمپلنت دندانی میتواند منجر به مشکلات جدی مانند بیماریهای لثه، عفونت دهان، کاهش رشد استخوان فک و افزایش احتمال پس زدن ایمپلنت شود. سیگار با تضعیف سیستم ایمنی و افزایش باکتریهای دهانی، فرآیند بهبود زخمها و جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک را مختل میکند. بنابراین، توصیه میشود حداقل 72 ساعت بعد از جراحی از کشیدن سیگار خودداری کنید تا از عوارض احتمالی جلوگیری شده و موفقیت ایمپلنت تضمین شود.
عنوان | توضیحات |
---|---|
مدت زمان منع مصرف سیگار بعد از ایمپلنت | حداقل 72 ساعت (3 روز) |
تاثیر سیگار بر بیماریهای لثه | افزایش 7 برابری احتمال ابتلا به بیماریهای لثه و آسیب به بافت لثه و استخوان فک |
تاثیر سیگار بر عفونت دهان | افزایش التهاب، عفونت و باکتریهای دهانی |
تاثیر سیگار بر رشد استخوان فک | افزایش زمان جوش خوردن استخوان فک از 3-6 هفته به 12 هفته یا بیشتر |
تاثیر سیگار بر احتمال پس زدن ایمپلنت | افزایش باکتریهای اطراف پایه ایمپلنت و جلوگیری از جوش خوردن آن |
تاثیر سیگار بر ظاهر ایمپلنت | زردی و بد رنگ شدن ایمپلنت |
توصیه کلی | ترک سیگار حداقل 72 ساعت قبل و بعد از کاشت ایمپلنت |
کاشت ایمپلنت های دندانی یک روش مؤثر و ماندگار برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته، شکسته و دچار پوسیدگی شدید است. البته در صورتی که مراقبت های قبل و بعد از کاشت این نوع دندان مصنوعی ثابت رعایت شود. تا ضمن به حداقل رساندن عوارض احتمالی و حتی شکست ایمپلنت (پس زدن) شاهد ماندگاری طولانی مدت و کیفیت بالای ایمپلنت های دندانی کاشته شده باشید.
از آنجایی که تعداد قابل توجهی از متقاضیان کاشت ایمپلنت انواع دخانیات به ویژه سیگار مصرف می کنند، یک سؤال مهم و اساسی پیش می آید که “تا چند روز بعد از جراحی ایمپلنت نباید سیگار کشید؟” در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که بسیاری از متخصصان دندانپزشکی زیبایی و کاشت ایمپلنت بر این عقیده اند که حداقل تا سه شبانه روز (72 ساعت) بعد از کاشت ایمپلنت نباید سیگار کشید. عدم کشیدن سیگار در این بازه زمانی از عفونت های احتمالی جلوگیری کرده و موجب تسریع بهبود زخم ها می شود. شما نیز اگر سیگار می کشید و قصد کاشت ایمپلنت دارید، برای روشنتر شدن این موضوع و دریافت پاسخ ابهامات خود در این زمینه تا پایان همراه ما باشید.
کشیدن سیگار چه تأثیری بر ایمپلنت های دندانی دارد؟
در ابتدا و برای آنکه با آگاهی بهترین و کامل تر مصرف سیگار به عنوان یکی از رایج ترین دخانیات را بعد از کشیدن ایمپلنت برای چند روز کنار بگذارید، باید بدانید که مصرف آن چه اثرات نامطلوبی را بر ایمپلنت دندان دارد و حتی ممکن است موجب شکست یا پس زدن ایمپلنت شود. در این خصوص باید گفت که کشیدن سیگار، آثار زیر را بر روی ایمپلنت های کاشته شده در بافت لثه و استخوان فک دارد:
- بروز و شیوع بیماری های لثه
ابتلا به بیماری های لثه یا پریودنتال ارتباط مستقیمی با مصرف دخانیات دارد. به طوری که مصرف سیگار قبل و بعد از کاست ایمپلنت های دندانی، ابتلا به بیماری های لثه و تشدید آن را افزایش می دهد. تحقیقات و بررسی های به عمل آمده در این زمینه نشان داده که کشیدن سیگار احتمال ابتلا به بیماری های لثه و آسیب به بافث لثه و استخوان فک را تا 7 برابر بیشتر می کند. از طرف دیگر مصرف سیگار قسمت های داخل دهان را می سوزاند و به غدد بزاقی نیز آسیب جدی وارد می کند.
پس می توان گفت ترک سیگار حتی برای یک مدت کوتاه قبل و بعد از کاشت ایمپلنت های دندانی می تواند احتمال بروز و شیوع بیماری های لثه، دهان و استخوان فک را کاهش دهد و به طبع آن موجب افزایش درصد موفقیت کاشت این نوع از دندان های مصنوعی ثابت با ماندگاری طولانی مدت شود.
- ابتلا به عفونت های دهان و دندان
به نقل ار سایت longevitadental.com :
Smoking can increase the risk of oral infection after the placement of the implant. And there are multiple ways in which it does that. For one, smoking suppresses the immune system, which makes it difficult for the body to fight off any microbial invasions. Additionally, it constricts blood vessels, so not enough blood cells would be reaching the wound site.
A study published in the Clinical Oral Investigations also found that the activity of a particular enzyme called arginase was increased in those individuals who smoked. And this affected the production of nitric oxide – an antimicrobial – which increased the risk of bacterial infection in smokers.
سیگار کشیدن می تواند خطر عفونت دهان را پس از کاشت ایمپلنت افزایش دهد. و راه های متعددی برای این کار وجود دارد. به عنوان مثال، سیگار کشیدن سیستم ایمنی را سرکوب می کند، که بدن را برای مقابله با هرگونه تهاجم میکروبی دشوار می کند. علاوه بر این، رگهای خونی را منقبض میکند، بنابراین سلولهای خونی کافی به محل زخم نمیرسند.
مطالعه ای که در Clinical Oral Investigations منتشر شد همچنین نشان داد که فعالیت آنزیم خاصی به نام آرژیناز در افرادی که سیگار می کشیدند افزایش یافته است. و این بر تولید اکسید نیتریک – یک ماده ضد میکروبی – تأثیر گذاشت که خطر عفونت باکتریایی را در افراد سیگاری افزایش داد.
همان طور که میدانید در طی فرآیند جراحی و کاشت ایمپلنت دندان، یک برش کوچک در لثه ایجاد شده و پایه دندان به وسیله یک پیچ (اباتمنت) درون استخوان فک نصب می گردد. به همین سبب احتمال بروز انواع التهاب، عفونت و تورم در دوره نقاهت پس از کاشت ایمپلنت وجود دارد. این مشکل شایع در افرادی که سیگار می کشند، به نسبت بیشتر بوده و مشکلات متعددی نظیر عفونت دهان و دندان ها، التهاب و افزایش باکتری های دهانی را به همراه خواهد داشت.
- کاهش رشد استخوان فک
در رابطه با کاشت ایمپلنت های دندانی، التیام زخم ها و جوش خوردن استخوان فک با پایه ایمپلنت به واسطه رشد استخوان فک اهمیت فراوانی دارد. در واقع این فرآیند تضمین کننده موفقیت کاشت ایمپلنت بوده و این نوع دندان مصنوعی ثابت را روی فک و درون بافت لثه تثبیت کرده و محکم می سازد. البته مصرف کنندگان سیگار در این خصوص با یک مشکل جدی با عنوان کاهش رشد استخوان فک، تحلیل بافت لثه و استخوان فک مواجهند.
بررسی و مشاهدات انجام شده در این زمینه نشان داده که در افراد عادی فرآیند جوش خوردن استخوان فک با ایمپلنت بین 3 تا 6 هفته زمان برد. در حالی که این فرآیند اساسی و مهم در افراد مصرف کننده سیگار به 12 هفته و حتی بیشتر زمان نیاز دارد. پس برای جلوگیری از بروز این مشکل حتماً مصرف سیگار را ترک کرده یا آن را تا حد امکان کاهش دهید.
در دو دهه اخیر کاشت ایمپلنت دندانی به عنوان روشی مؤثر برای جایگزینی دندانهای از دست رفته مورد استقبال گسترده قرار گرفته است. این امر موجب تأسیس مراکز متعدد ایمپلنت در تهران شده است. بسیاری از بیماران به دنبال بهترین مراکز برای دریافت خدمات باکیفیت و تضمین موفقیت کاشت ایمپلنت هستند. در مقاله “عالی ترین مرکز ایمپلنت” چند مورد از برترین مراکز ایمپلنت در تهران معرفی شده است.
- افزایش احتمال ابتلا به پری ایمپلنت
احتمال ابتلا به بیماری پری ایمپلنت یا پس زدن ایمپلنت در افراد سیگاری به نسبت بیشتر از افراد عادی است. چرا که مصرف سیگار میزان باکتری های اطراف پایه ایمپلنت را افزایش داده و به طبع آن موجب عفونت و التهاب لثه و در نتیجه آسیب دیدگی شدید بافت استخوان فک می گردد. این مشکل با مصرف سیگار تا جایی پیش می رود که مانع اتصال استخوان فک با پایه ایمپلنت شده و به عبارتی شکست ایمپلنت رخ می دهد.
نکته قابل توجه اینکه؛ از همه این مورد که بگذریم مصرف سیگار سیستم ایمنی بدن را ضعیف می سازد و از همه مهمتر موجب زردی و بد رنگی ایمپلنت های دندانی می گردد. پس تا جایی که امکان دارد مصرف این نوع از دخانیات را تا حد امکان کاهش دهید یا در صورتی که ممکن است کشیدن سیگار را برای همیشه ترک کنید.
ترک سیگار حداقل تا 72 ساعت بعد از جراحی ایمپلنت
محیط دهان، اطراف دندان ها و به ویژه بافت لثه و استخوان فک بعد از جراحی ایمپلنت به دلیل برش بافت لثه و سوارخ کردن استخوان فک به شدت در معرض بروز انواع عفونت، التهاب و تورم ناشی از باکتریایی شدن فضای دهان قرار دارد. این مشکل شایع در افراد سیگاری به نسبت بیشتر بوده و احتمال بروز این دسته از عوارض و حتی پس زدن ایمپلنت را افزایش می دهد. پس در وهله اول نه تنها چند روز قبل از کاشت ایمپلنت باید مصرف سیگار را کنار بگذارید، بلکه تا سه شبانه روز معادل 72 ساعت بعد از جراحی ایمپلنت به هیچ عنوان نباید سیگار بکشید.
بنابراین اگر قصد کاشت ایمپلنت های دندان دارید، حتماً به این مورد توجه ویژه داشته باشید تا ضمن کاهش احتمال ابتلا به عوارض شایع جراحی ایمپلنت، درصد موفقیت آن را تا حد زیادی افزایش دهید.
دندان یکی از مهمترین المانهای تأثیرگذار در زیبایی است. خدمات زیبایی دندانها شامل موارد مختلفی میشوند که از جمله آنها میتوانیم به لمینت، سفید کردن دندانها، اصلاح طرح لبخند، صاف کردن دندان و… اشاره کنیم. برای اینکه نتیجه موفقیتآمیز واقع شود، نیاز است از “بهترین دندانپزشک زیبایی در تهران” بهره برد. زیبایی دندانها راز جذابیت شما هستند.
سوالات متداول
- چند روز قبل از کاشت ایمپلنت نباید سیگار کشید؟
حداقل 1 هفته قبل از جراحی ایمپلنت توصیه میشود سیگار نکشید تا روند بهبود لثه و استخوان فک بهبود یابد.
- آیا مصرف سیگار بعد از 72 ساعت همچنان خطرناک است؟
بله، حتی بعد از 72 ساعت، مصرف سیگار میتواند روند بهبود را کند کرده و خطر پس زدن ایمپلنت را افزایش دهد. ترک کامل سیگار بهترین گزینه است.
- آیا مصرف سیگار الکترونیکی (ویپ) بعد از کاشت ایمپلنت مجاز است؟
خیر، سیگار الکترونیکی نیز حاوی نیکوتین است که جریان خون را کاهش داده و میتواند روند بهبود ایمپلنت را مختل کند.
10 نظر
سلام و خیلی ممنون از محتوا ویرایش شده شما. مطلبتان بسیار کارآمد بود. من تخصص دندانپزشکی دارم و سوالی داشتم: ترک سیگار به چه میزان در پیشگیری از عفونتهای دهان و دندان مؤثر است؟ و پس از چه مدت ترک سیگار، میتوان اثرات مفید آن را بر روی ایمپلنت دندان مشاهده کرد؟ با امید به اینکه جمعبندی مناسبی در پاسخ شما باشد.
تشکر از مقاله عالی شما! با توجه به مطالبی که خواندم، دوست دارم بدانم در کاهش رشد استخوان فک، چهقدر ترک سیگار بعد از 72 ساعت تأثیرگذار است؟ و آیا مصرف ویپ نیز بر این مشکل تاثیر منفی دارد؟ اگر میتوانید در این باره بیشتر توصیح دهید تا موضوع برایمان روشنتر شود.
خیلی ممنون از مقاله ارزشمندتون. میخواستم بدونم که آیا ویپ که الان مد شده برای ایمپلنت خطرناک هست؟ و آیا کسانی که به مصرف ویپ روی میآورند میتوانند نتیجه بهتری از ایمپلنت بگیرند؟ با آرزوی موفقیت برای تیم شما.
خیلی متشکرم از مقاله جامع و دقیق شما. به نظر شما تاثیر سیگار بر ایمپلنت فقط به کاهش رشد استخوان فک محدود میشود یا میتواند عوارض دیگری هم داشته باشد؟ آیا در این زمینه مطالعه بیشتری انجام شده که میتوانیم از آنها بهره ببریم؟ این مسئله برای بیماران من اهمیت زیادی دارد و مشتاقانه منتظر جواب شما هستم.
سلام و تشکر بابت مطالب آموزشی و انگیزنده. خیلی از شما ممنونم که به این مساله مهم پرداختهاید. آیا شما میدانید تا چند روز بعد از جراحی ایمپلنت نباید سیگار کشید؟ و بهتر است اگر تصمیم به ترک داریم، برنامهای پیشنهاد کنید تا این تغییر راحتتر صورت بپذیرد.
درود بر شما و مطالب آموزندهتان. من به عنوان یک متخصص دندانپزشکی، میخواهم بدانم که نقش سیگار در ابتلا به پری ایمپلنت چقدر حائز اهمیت است؟ و اگر فردی بعد از مدتی دوباره شروع به سیگار کشیدن کند، چه توصیهای برای چنین شرایطی دارید؟ امیدوارم اطلاعات کاملتری در این باره ارائه دهید.
سلام! مقاله بسیار مفیدی بود و اطلاعات جدیدی راجع به جراحی ایمپلنت گرفتم. فقط یک سوال داشتم، آیا ویپ برای ایمپلنت ضرر دارد؟ چون برخی از دوستانم میگویند که ویپ کمتر از سیگار سنتی ضرر دارد. این موضوع چقدر میتواند دقیق باشد؟ امیدوارم که این سوال جواب روشنی داشته باشد. موفق باشید!
با سلام و تشکر از مقاله جامع و علمی که ارائه دادید. به عنوان یک فرد علاقهمند به سلامت دهان و دندان، میتوانم بپرسم که تاثیر سیگار بر ایمپلنت چه زمانی بیشتر است؟ آیا ترک سیگار فقط در روزهای اول مهم است یا در طولانیمدت هم باید اقدام به ترک کنیم؟ همچنین اگر منابع بیشتری برای مطالعه داریم، لطفا معرفی کنید.
مرسی از مقاله خوبی که ارائه دادید. یک سوال داشتم: تا چه میزان مصرف سیگار پس از 72 ساعت بعد از جراحی ایمپلنت خطرناک است؟ و آیا این مدت به اندازه کافی برای بهبود زخمها و موفقیت ایمپلنت کافی است؟ توضیحات بیشتری در این خصوص ارائه دهید لطفا. همیشه بهتر است که جزییات بیشتری در این زمینه بدانیم تا مراقبتهای لازم را بهتر انجام دهیم.
سلام و خسته نباشید. مقاله بسیار خوبی بود و اطلاعات جامعی درباره تأثیر سیگار بر ایمپلنت دندان ارائه دادید. سوالی که دارم این است که آیا ویپ برای ایمپلنت ضرر دارد؟ چون برخی معتقدند که کمتر ضرر دارد. به نظر شما آیا ویپ میتواند جایگزین بهتری باشد یا نه؟ امیدوارم اطلاعات کاملتری در این باره ارائه دهید.