2 روش ساخت زغال طراحی با ساده‌ترین تجهیزات در منزل

آموزش ساخت زغال طراحی
()

آموزش ساخت زغال طراحی در منزل

هنرمندان طراحی که دوست دارند زغال مورد استفاده در کار طراحی را خود به دست خود بسازند، توصیه می‌کنیم ادامه این متن را که در مورد آموزش ساخت زغال طراحی است، مطالعه کنند. ما برای ساخت زغال طراحی دو روش را به شما آموزش خواهیم داد.

روشساخت با چوبساخت با شن دریا
مواد مورد نیازچوب و ورق آلومینیومشن دریا، هیزم، قوطی

روش اول: ساخت زغال طراحی با چوب

برای آماده کردن زغال طراحی به این روش، باید مقداری تکه چوب آماده کنید. سپس آن‌ها را داخل ورق‌های آلومینیومی قرار داده و طوری آن را بپیچید که هیچ گونه هوایی به آن وارد نشود. بعد از آن، فویل آلومینیومی را بر روی شعله اجاق گاز قرار داده و مدتی صبر کنید تا زغال‌ها آماده شوند. این روش، از جمله بی‌دردسرترین روش‌های تولید زغال چوب در منزل می‌باشد.

به نقل از سایت metmuseum.org

Charcoal is made from twigs of willow or vine that have been heated at a high temperature in an enclosed vessel without oxygen. This process yields a solid drawing stick that produces a black line when stroked across a sheet of paper, a prepared canvas, or a wall primed for fresco.

ترجمه: زغال چوب از شاخه های بید یا درخت انگور که در دمای بالا در ظرفی بدون اکسیژن گرم شده اند، به دست می آید. این فرآیند یک چوب طراحی جامد ایجاد می کند که وقتی روی یک ورق کاغذ، بوم آماده یا دیواری که برای نقاشی دیواری آماده شده است، خط سیاهی ایجاد می کند.

روش دوم: ساخت زغال طراحی با شن دریا

برای آنکه بعد از آشنایی با آموزش ساخت زغال طراحی، بتوانید زغال مورد استفاده در کار را تهیه کنید، باید برخی وسایل را آماده کنید. برای ساخت زغال در منزل فراهم بودن وسایل زیر ضروری است:

  1. • شن دریا: این ماده باید کاملاً خشک باشد تا بتوان از آن به راحتی در ساخت زغال استفاده کرد.
  2. • هیزم خشک: هیزم خشک باید به میزان کافی آماده گردد.
  3. • قوطی فلزی: قوطی‌های مخصوص روغن جامد و یا قوطی‌های رنگ که می‌توان درب آن‌ها را به صورت کامل بست، می‌تواند در تهیه این زغال به شما کمک کند. توجه داشته باشید که قوطی در اینجا مانند یک کوره عمل کرده و باید فلزی باشد. استفاده از قوطی‌های که از جنس شیشه هستند برای این کار خطرناک می‌باشند؛ زیرا ممکن است در اثر بالا رفتن درجه حرارت، دچار شکستگی شود.
  4. • تهیه چوب: برای تهیه چوب توصیه می‌کنیم از چوب‌های درخت بید و یا مو استفاده کنید.

مراحل ساخت زغال طراحی در منزل

بعد از آماده‌سازی تمام وسایل فوق، مراحلی که در ادامه ذکر خواهیم کرد را به دقت و مو به مو انجام دهید تا زغالی که می‌خواهید برای طراحی در اختیار داشته باشید کیفیت بالایی داشته و تیرگی و بافت آن همان‌طوری باشد که شما توقع دارید.

  • 1- چوب پوست‌هایی که آماده کرده‌اید را جدا کنید. نکته مهمی که در مورد آماده کردن چوب باید مورد توجه قرار دهید این است که چوب‌ها باید کاملاً خشک باشند؛ زیرا اگر چوب‌ها مرطوب باشند در حین فرایند آماده‌سازی، کج شده و کارایی خود را از دست خواهند داد. بنابراین اگر می‌خواهید زغال‌ها کاملاً صاف و بدون کج‌شدگی باشد، از تکه چوب‌های خشک استفاده کنید.
  • 2- بعد از آنکه پوست چوب‌ها را جدا کردید، نوبت برش دادن و تکه‌تکه کردن آن‌ها است. چوب‌ها را در اندازه‌هایی که می‌خواهید، برش دهید و به این موضوع توجه داشته باشید که چوب بعد از آنکه گرما دریافت می‌کند، کوچک‌تر می‌شود. پس سعی کنید چوب‌ها را بزرگ‌تر از سایزی که مد نظر دارید تکه کنید تا بعد از دریافت گرما، زغال‌ها در همان سایزی که تمایل دارید، آماده شده باشند.
  • 3- در این مرحله باید قوطی فلزی را آماده کنید. با استفاده از یک پیچ گوشتی، چند سوراخ بر روی درب قوطی ایجاد کنید. این سوراخ‌ها برای خارج شدن گاز از قوطی در زمانی که چوب‌ها در حال دریافت گرما هستند، ایجاد می‌شوند. البته برخی می‌گویند که تنها ایجاد یک سوراخ بر روی قوطی کافی به نظر می‌رسد.
  • 4- در قدم بعدی نوبت به آماده کردن شن‌ها می‌شود. توجه داشته باشید که شن‌هایی که آماده کرده‌اید باید کاملاً خشک باشند. برای آنکه بتوانید شن را مورد استفاده قرار دهید، باید آن‌ها را الک کنید و کف قوطی که درب آن را سوراخ کرده‌اید، بریزید.
  • 5- در این مرحله می‌بایست، چوب‌هایی که آماده کرده‌اید را دسته‌بندی کنید و آن‌ها را داخل قوطی قرار دهید.
  • 6- با هیزم‌های خشکی که تهیه کرد‌ه‌اید، یک آتش درست کنید. در ضمن، چوب‌هایی که به عنوان هیزم مورد استفاده قرار می‌گیرند باید توان روشن ماندن تا مدت طولانی را داشته باشند. زود خاموش شدن آتش می‌تواند فرایند تولید زغال را با اختلال مواجه کند.
  • 7- قوطی را در وسط هیزم‌ها قرار داده و سعی کنید برای آنکه میزان حرارت آن بالا رود، دورتادور قوطی را هیزم بچینید. برای افزایش نتیجه کار، بهتر است حرارت به 350 تا 1000 درجه فارنهایت برسد. اگر همه کار‌هایی که ذکر کردیم را به درستی انجام دهید، بعد از چند دقیقه صدا‌هایی از قوطی قرار گرفته داخل هیزم شنیده می‌شود. این صدا‌ها، صدای خروج گاز از داخل قوطی است.
  • 8- بعد از گذشت نیم ساعت می‌توانید قوطی را از روی هیزم‌ها بردارید. تا زمانی که قوطی کاملاً خنک شود، صبر کرده و درب آن را باز نکنید.

برای آنکه بتوانید به نتایج بهتری در تولید زغال طراحی در خانه دست پیدا کنید، توصیه می‌کنیم چندین بار این کار را در منزل انجام دهید تا در این حوزه به تجربه بالایی دست پیدا کنید. بدون شک، افزایش تجربه می‌تواند به شما کمک کند تا زغال‌هایی با کیفیت برای کار طراحی خود تولید کرده و طرح‌هایی زیبا و چشمنواز با آن خلق کنید.

می‌توانید از چوب‌های مختلف برای تولید زغال استفاده کرده و کیفیت آن‌ها را به هم مقایسه کنید. حتی می‌توانید در یکی از دفعاتی که قصد دارید زغال طراحی بسازید، از چوب‌های‌تر استفاده کرده و تفاوت آن را با زمانی که از چو‌ب‌های خشک برای تولید زغال استفاده می‌کنید، مشاهده نمایید. در اینجا احتمالاً متوجه خواهید که آیا کج شدن زغال‌ها به‌تر بودن و یا خشک بودن آن‌ها ارتباطی دارد یا خیر.

 

اگر به کارهای خلاقانه و جالب علاقه دارید یا کودک مدرسه‌ای دارید پیشنهاد میکنیم مطلب ساخت کار دستی مدرسه را هم مطالعه کنید. یکی از روش های پرورش خلاقیت بچه ها ساخت کاردستی است. کافیه از روش های ساده و طرح های جذاب استفاده کنیم تا رشد مهارتهای کودک‌مان را ببینیم.

دسته‌بندی زغال طراحی

یکی از موضوعاتی که باعث شده امروز، استفاده از زغال طراحی گستردگی قابل توجهی بین طراحان پیدا کند، بالا بودن میزان تیرگی و خوش‌رنگ‌تر بودن آن است. از زغال‌های طراحی برای سایه‌زنی، ترسیم طرح اولیه کار، طراحی فیگور و غیره استفاده می‌کنند. روش‌های مختلفی برای طراحی وجود دارد که برای آموزش هر کدام باید دوره‌های آموزشی را گذراند.

 

با پیشرفت تکنولوژی وسایل مختلفی توسط افراد متخصص ابداع شده‌اند تا هر شخصی بتواند طرحی زیبا را رقم بزند. شاید با یک مداد بتوان طراحی زیبایی به ثبت رساند، اما واضح است که هر وسیله در طراحی می‌تواند زیبایی منحصر به فردی را خلق کند. البته که این ابزار همگی کمک دست یک ذهن خلاق و یک فرد هنرمند خواهد بود. زغال مورد استفاده در طراحی به دسته‌های متفاوتی تقسیم‌بندی می‌شود. این دسته‌ها به شرح زیر هستند:

  1. • دسته‌بندی از نظر تیرگی
  2. • دسته‌بندی از نظر فرم
  3. • دسته‌بندی از نظر رنگ
  4. • دسته‌بندی از نظر سختی و نرمی
  5. • مداد‌های زغالی

طراحی با زغال 5

دسته‌بندی از نظر تیرگی

یکی از دسته‌های زغال طراحی، از نظر تیرگی است. بر این اساس می‌توان دو نوع زغال را در این گروه مشاهده کرد

  1. زغال طبیعی
  2. زغال فشرده

زغال طبیعی

زغال‌های طبیعی، از چوب درخت مو ساخته شده و یکی از ویژگی‌هایی که می‌توان در مورد آن‌ها بیان کرده شکننده بودن است. ردی که این زغال از خود بر روی کاغذ و یا پارچه به جا می‌گذارد، کم است و به راحتی از روی این سطوح طراحی پاک می‌شود. به همین دلیل در جا‌هایی که نیاز است اصلاح و ویرایش کار صورت گیرد، این نوع زغال کارکرد بالایی از خود نشان می‌دهد.

به دلیل کم‌رنگ بودن این زغال، بعد از پایان کار باید از اسپری‌های فیکس‌کننده استفاده کرد. متخصصان حوزه طراحی پیشنهاد می‌کنند از این نوع زغال در لایه‌های پایینی کار استفاده گردد تا با پیشرفت طراحی و اضافه شدن لایه‌های رویی، از قسمتی که به وسیله زغال طراحی شده، محافظت گردد.

طراحی با زغال 1

اگر به روش‌های مختلف نقاشی علاقه دارید، آموزش نقاشی با آبرنگ را مطالعه کنید، احتمالا برایتان جالب خواهد بود.

زغال فشرده

نوع دیگری از زغال‌های مورد استفاده در طراحی، زغال‌های طراحی فشرده هستند. گرد زغال را با بیندر که نوعی چسب است و همچنین پارافین مخلوط کرده و این نوع زغال را تولید می‌کنند. تیرگی این نوع بالاست و به همین دلیل اغلب طراحان، از آن در خلق کار‌های خود استفاده می‌کنند. برای خلق سطوح وسیع، این نوع زغال توسط بسیاری از طراحان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زغال فشرده در مقایسه با زغال‌های طبیعی موجود در بازار، چسبندگی بالاتری به سطوح طراحی داشته، اما با این حال باز هم بهتر است در انتهای کار از اسپر‌های فیکس‌کننده استفاده گردد.

زغال طراحی فشرده در دو نوع چرب و خشک در بازار موجود است. در مورد زغال چرب توجه داشته باشید که بعد از مدتی خشک شده و نمی‌توان به مانند قبل از آن‌ها استفاده کرد. این نوع زغال را در چربی می‌خوابانند.

طراحی با زغال 2

زغال طراحی از نظر فرم

از نظر فرم نیز زغال‌ها به دو گروه زغال‌هایی با مقطع چهارگوش و زغال‌هایی با مقطع استوانه‌ای تقسیم‌بندی می‌شوند.

زغال طراحی از نظر رنگ

زغال‌های طراحی از نظر رنگ نیز در رنگ‌های قهوه‌ای، سفید و خاکستری در بازار موجود می‌باشند. رنگ اصلی زغال‌ها مشکی است اما برای ایجاد تنوع نیز، رنگ‌های دیگری از این ماده در اختیار هنرمندان طراحی قرار گرفته است. در زغال‌هایی که به رنگ سفید در بازار مشاهده می‌شوند، گچ نرم به کار برده شده است.

رنگ‌ها همواره زیبایی‌های منحصر به فردی به وجود می‌آورند و اگر فردی ترکیب درست رنگ‌ها را در یک طراحی انجام دهد، می‌تواند افراد زیادی را متحیر و انگشت به دهان بگذارد. شما نیز لازم است اطلاعات کافی در مورد ترکیب رنگ‌ها و چگونگی در کنار هم قرار گرفتن آن‌ها اطلاعاتی جمع‌آوری کنید.

طراحی با زغال 3

زغال طراحی از نظر سختی و نرمی

دسته‌بندی دیگر زغال طراحی، از نظر سختی و نرمی است. بر این اساس زغال را به سه گروه نرم، سخت و با سختی متوسط تقسیم‌بندی می‌کنند.

 

مداد زغالی

یک گروه دیگر از زغال‌های مورد استفاده در کار طراحی، مداد زغالی است. مداد‌های زغالی از نظر تیرگی، رنگ و جنس با هم تفاوت‌هایی دارند و این موضوعی است که در هنگام طراحی باید مورد توجه قرار داده شود.

مداد زغالی، از جمله زغال‌های مورد استفاده طرحی است که اطراف آن را با یک قاب چوبی پوشش داده‌اند. این نوع پوشش چند مزیت دارد که یکی از آن‌ها استفاده راحت‌تر از زغال در حین طراحی و موضوع دیگر افزایش عمر و دوام زغال می‌باشد. طراحان می‌توانند مداد‌های زغالی را در انواع نرم و سخت تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهند.

روش‌های طراحی با زغال

از آنجایی که شکل و ساختار زغال‌های طراحی به گونه‌ای است که هم دارای قسمت‌های نازک هستند و هم دارای قسمت‌های پهن، به همین دلیل، به روش‌های متفاوت می‌توان از آن‌ها استفاده کرد و بسیاری از نیاز‌های طراح به ایجاد خلاقیت و زیبایی را به کمک همین ماده برآورده ساخت.

از زغال طراحی به روش‌های متفاوتی استفاده می‌کنند که شامل

  • طراحی به کمک نوک پهن زغال
  • طراحی به کمک نوک زغال
  • طراحی به کمک ترکیبی از قسمت پهن و نوک تیز

می‌باشد. برای استفاده از هر کدام نیاز است که نکات لازم را آموزش ببینید تا از هر کدام در جای مناسب استفاده کنید.

از طراحی به کمک نوک زغال، در ایجاد خط‌های متفاوت استفاده می‌کنند و به این صورت می‌توان طرح‌هایی زیبا ترسیم کرد. در این روش طراحی، زغال را مانند یک مداد در دست گرفته و خط‌هایی که نیاز است، بر روی سطح طراحی کشیده می‌شود.

در زمان‌هایی که باید در مدت زمانی کوتاه یک سطح وسیع را تحت پوشش زغال قرار داد، از قسمت پهن زغال استفاده می‌کنند. در جا‌هایی که نیاز است تیرگی بیشتری ایجاد گردد نیز توصیه می‌شود مجدداً از زغال استفاده شود تا زیبایی کار افزایش پیدا کند.

طراحی با زغال 4

در ترسیم سطوح و ترکیب خطوط، استفاده از قسمت پهن و نازک زغال می‌توانند کمک خوبی برای طراح باشد. این روش یکی از روش‌های کلاسیک طراحی بوده و در جا‌هایی که نیاز است یک مجسمه ترسیم بود کارایی قابل‌ملاحظه‌ای از خود نشان خواهد داد.

نظر شما درباره این محتوا چیه؟

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *