علت تقه زدن گیربکس اتومات مزدا 3

گیربکس اتومات به نسبت گیربکسهای عادی با توجه به وجود انواع سنسورهای برقی و … دارای حساسیت بیشتری است. گیربکس اتومات خودرو مزا 3 هم از این قاعده مستثنی نیست. گیربکس مزدا 3 هم ممکن است به مرور زمان دچار مشکلاتی شود. یکی از مشکلات رایج گیربکس اتومات این خودرو، تقه زدن است. علت تقه زدن گیربکس اتومات مزدا 3 چیست؟ در این مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم. با ما همراه باشید.
ساختار کلی گیربکس اتومات مزدا 3
برای این که علت تقه زدن گیربکس اتومات مزدا 3 را راحتتر پیدا کنیم، بهترین کار آشنایی با ساختار کلی گیربکس این خودرو است. گیربکسهای اتوماتیک به صورت کلی پیچیدگی بیشتری نسبت به سیستمهای عادی دارند. سیستم گیربکس اتومات مزدا 3 با توجه به سرعت و قدرت خودرو به صورت اتوماتیک دنده را تغییر میدهد. در واقع چرخدنده به صورت اتوماتیک و هوشمند این کار را انجام خواهد داد تا خیال راننده راحت باشد.
این نوع گیربکس از اجزای مختلفی، مثل چرخدندههای ارتباطدهنده، مبدل گشتاور، سنسور داخلی، پمپ روغن، کامپیوتر کنترل و … تشکیل شده است. گاهی بنا به دلایلی، ازجمله رانندگی نامناسب، عدم تعویض روغن گیربکس و … باعث خرابی گیربکس به مرور زمان میشوند. تشخیص علت تقه زدن گیربکس اتومات مزدا 3 و برطرف کردن آن اهمیت بسیار زیادی دارد.
گیربکس اتومات مزدا 3 دارای 5 دنده اتومات تیپ ترونیک است. این خودرو 145 اسب بخار در 6500 دور در دقیقه دارد. همچنین گشتاوری این گیربکس 187 نیوتن متر در 4000 دور در دقیقه است.
علائم تقه زدن گیربکس اتوماتیک مزدا 3
برای پیدا کردن علت تقه زدن گیربکس، سادهترین راه بررسی علائم است. حین رانندگی شما میتوانید این علائم را بررسی کرده و به متخصص اعلام کنید.
- شنیدن هر نوع صدای غیرعادی از گیربکس، مثل ساییدهشدن، تقه زدن و … . معمولا این حالت در زمان تعویض دنده رخ میدهد.
- هرگونه تأخیر در تعویض دنده هم نشان از وجود مشکل در گیربکس دارد.
- وقتی که قصد تعویض دنده را دارید، لرزش غیرعادی احساس میکنید.
- ممکن است حین رانندگی متوجه بوی سوختگی از ناحیه گیربکس شوید.
- هرگونه روغنریزی از گیربکس را جدی بگیرید.
بررسی مهمترین علت تقه زدن گیربکس اتومات مزدا 3
ابتدا بهتر است این نکته را بدانید که تشخیص علت اهمیت بسیار زیادی دارد. به همین دلیل ابتدا علائم را جدی بگیرید و سپس خودرو را برای تشخیص و عیبیابی، حتما به مراکز تخصصی نشان دهید. به طور کلی دلایل زیادی برای تقه زدن گیربکس اتومات مزدا 3 وجود دارد. در ادامه برخی از آنها را بررسی خواهیم کرد.
فشار نامناسب روغن
همانطور که میدانید، گیربکس هم مثل موتور به روغن نیاز دارد. در صورتی که روغن گیربکس باکیفیت نباشد و فشار آن داخل گیربکس نامناسب باشد، مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد. نامناسب بودن فشار روغن گیربکس، باعث لغزندگی و در نهایت تقه زدن گیربکس خواهد شد.
مشکلات برقی
تمامی گیربکسهای اتومات دارای انواع سنسورها و مدارهای الکتریکی هستند. گیربکس اتومات مزدا 3 هم از این قاعده مستثنی نیست. در صورتی که این سنسورها به مشکل بخورند، احتمال تقه زدن گیربکس اتومات مزدا 3 هم افزایش پیدا میکند.
روغن گیربکس بیکیفیت
ممکن است علت تقه زدن گیربکس اتومات مزدا 3 به روغن بیکیفیت و نامناسب مرتبط باشد. به هر حال سیال بودن روغن گیربکس در روان شدن دندهها تأثیر مستقیم دارد. به همین دلیل هنگام تعویض روغن گیربکس خیلی باید دقت داشته باشید.
شکستگی دسته موتور گیربکس
دسته موتور قطعهای است که موتور را به بدنه متصل میکند. یکی از این دسته موتورها به گیربکس متصل میشود. اگر بنا به هر دلیلی این دسته موتور دچار شکستگی یا پارگی شود، باعث ایجاد تقه درگیربکس خواهد شد.
تصادف یا ضربه
یکی دیگر از دلایل تقه زدن گیربکس اتومات مزدا 3، ممکن است به تصادف یا ضربه شدید مرتبط باشد. اگر تصادف بسیار شدید باشد، احتمال بوجود آمدن این مشکل وجود دارد.
خرابی قطعات گیربکس
آخرین علت تقه زدن گیربکس اتومات مزدا 3 ممکن است وجود مشکل یا خرابی در قطعات آن باشد. به هر حال قطعات داخلی گیربکس به مرور زمان دچار استهلاک و فرسودگی میشوند.
نکات مهم نگهداری از گیربکس اتومات مزدا 3
مزدا 3 ازجمله خودروهای ژاپنی پرطرفدار در کشور ما محسوب میشود. این خودرو باکیفیت در صورتی که نگهداری منظم و مناسبی داشته باشد، میتواند تا سالیان سال به شما سواری دهد! به همین دلیل باید نکات لازم و ضروری نگهداری از آن را بدانید. مهم نیست علت تقه زدن گیربکس اتومات مزدا 3 چه باشد، کافیست این نکات را رعایت کنید تا خرابی آن به حداقل برسد.
- به محض این که یکی از علائم بالا را مشاهده کردید، خودرو را به مراکز تخصصی تعمیر خودروهای مزدا منتقل کنید. ممکن است مشکل گیربکس شما بسیار ساده باشد و قبل از حاد شدن بتوان آن را با کمترین هزینه تعمیر کرد.
- در صورتی که نشتی روغن از گیربکس مشاهده کردید، حتما آن را جدی بگیرید. نشتی روغن همیشه نشان از وجود یک مشکل حاد دارد. این مشکل در تعمیرگاههای تخصصی تعمیرگیربکس اتوماتیک باید مورد بررسی قرار بگیرد.
- سرویس دورهای و منظم گیربکس اتومات مزدا 3 را جدی بگیرید. در سرویسهای دورهای، روغن گیربکس، فیلتر روغن گیربکس و … مورد بازبینی و تعویض قرار میگیرند. در صورتی که این سرویسها را به موقع انجام ندهید، احتمال بروز مشکل در گیربکس افزایش پیدا میکند.
- رانندگی نامناسب هم در بروز مشکل گیربکس بسیار موثر است. به همین دلیل هنگام تعویض دنده باید به نکات زیادی توجه داشته باشید تا مشکلی برای قطعات گیربکس بوجود نیاید.
نحوه تشخیص علت تقه زدن گیربکس اتومات مزدا 3
همانطور که اشاره کردیم، عیبیابی و تشخیص مشکل گیربکس اهمیت زیادی دارد. این کار تخصصی است و حتما باید توسط تعمیرکارهای متخصص و ماهر انجام شود. ابزارها و دستگاههای زیادی برای تشخیص تقه زدن گیربکس مزدا 3 وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- دستگاه تست روغن گیربکس: با استفاده از این دستگاه کیفیت و سطح روغن را بررسی میکنند.
- دستگاه دیاگ: این دستگاه مخصوص بررسی مشکلات برقی سنسورها و مدارات گیربکس است.
- دستگاه تست عملکرد گیربکس: با استفاده از این دستگاه میتوان عملکرد گیربکس را در شرایط مختلف سنجید.
- دستگاه تست فشار روغن گیربکس: همانطور که از عنوانش پیداست، برای تست فشار روغن گیربکس مورد استفاده قرار میگیرد.
کلام پایانی
همان طور که در سایت gearboxup نیز به آن اشاره شده
علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک میتواند دلایل زیادی داشته باشد . هر گیربکس بسته به مدل طراحی و تعداد دندههای تعریف شده برای آن، میتواند تعدادی قفس سیارهای داشته باشد.
علت تقه زدن گیربکس اتومات مزدا 3 چیست؟ در این مطلب دلایل مختلفی را برای تقه زدن گیربکس این خودرو مورد بررسی قرار دادیم. تشخیص هر کدام از این دلایل برعهده متخصصان این حوزه است. البته شما هم باید هرگونه علائمی را که در این خصوص وجود دارند جدی بگیرید. در صورتی که مشکلات گیربکس در مراحل ابتدایی مورد بررسی قرار بگیرند، خیلی ساده و با کمترین هزینه برطرف خواهند شد. در کنار این موارد، سرویسهای دورهای منظم را هم جدی بگیرید. در این سرویسها روغن گیربکس و فیلتر آن مورد بررسی و تعویض قرار میگیرند.