بیماری پاروا در سگ چند روز طول میکشد؟

بیماری پاروا در سگ چند روز طول میکشد؟
()

بیماری پاروا یک بیماری ویروسی شدید و مسری در سگ‌ها، به‌ویژه توله‌های ۴ تا ۸ ماهه است که سیستم گوارش را تحت تأثیر قرار داده و با علائمی مانند اسهال خونی، استفراغ، بی‌حالی و بی‌اشتهایی همراه است. این بیماری معمولاً تا دو هفته طول می‌کشد و سگ پس از بهبودی تا یک ماه ناقل باقی می‌ماند. پاروا از طریق فضولات، ترشحات و تماس با سگ آلوده منتقل می‌شود. تشخیص آن با کیت‌های تشخیصی، آزمایش خون و PCR انجام شده و درمان باید در ۲ تا ۳ روز اول پس از بروز علائم آغاز شود تا از مرگ‌ومیر جلوگیری شود.

موضوعتوضیحات
بیماری پاروا چیست؟یک بیماری ویروسی و خطرناک که سیستم گوارش سگ را درگیر کرده و موجب اسهال، استفراغ و تضعیف بدن می‌شود.
دوره بیماریهفته اول بدون علائم، هفته دوم با علائم شدید؛ دوره بیماری تا دو هفته و ناقل بودن سگ تا یک ماه ادامه دارد.
نحوه انتقالاز طریق فضولات، بزاق، ادرار، ترشحات بینی و تماس با سگ آلوده
علائم بیماریاسهال خونی، استفراغ، بی‌حالی، بی‌اشتهایی، تب
روش‌های تشخیصکیت‌های تشخیصی، نمونه‌گیری خون، PCR، دریافت اطلاعات از صاحب سگ

بیماری پاروا از جمله بیماری های ویروسی و خطرناک در بین سگ هاست. اگر این بیمار به موقع تشخیص داده نشود و پروسه درمان سگ به مرحله اجرا درنیاید، احتمال تلف شدن آن خیلی بالاست. در رابطه با این بیماری ویروسی و بسیار خطرناک که اغلب با اختلالات گوارشی و تهوع (استفراغ) سگ همراه می باشد، یک سؤال اساسی و مهم وجود دارد آن هم این است که “بیماری پاروا در سگ چند روز طول میکشد؟” در این خصوص باید بیان داریم که بیماری پاروا تا دو هفته سگ را درگیر می کند.

 

علاوه بر این پس از بهبودی، سگ تا یک ماه ناقل بوده و احتمال ابتلای سگ هایی که با سگ ناقل به پاروا در ارتباط هستند، خیلی بالاست. البته این بیماری ویروسی اغلب توله سگ های 4 تا 8 ماهه را در گیر می کند و گاهی اوقات نیز سگ های بزرگتر و بالغ به این بیماری ویروسی که سیستم گوارش را تحت تأثیر قرار می دهد، مبتلا می شوند. در ادامه برای آشنایی با بیماری پاروا، دوره ابتلای سگ ها، نشانه ها، علائم، نحوه انتقال و روش تشخیص آن با ما همراه باشید.

بیماری پاروا چیست

بیماری پاروا چیست؟

 

به طور کلی بیماری پاروا که در اصطلاح با نام اسهال و استفراغ پارویی سگ نیز شناخته می شود، یک بیماری ویروسی حاد است، که سیستم گوارش سگ را درگیر نموده و ضمن ضعیف کردن بدن سگ در بسیاری مواقع (تشخیص و رسیدگی دیر هنگام) موجب تلف شدن توله سگ های 4 تا 8 ماهه و حتی سگ های بالغ می گردد. در واقع باید گفت این بیماری ویروسی و خطرناک روده ها و مغز استخوان را درگیر نموده و سپس با بروز اسهال، استفراغ و تضعیف سیستم گوراشی، موجب کاهش توانايي دفاعی بدن در مقابل عفونت ها می شود. البته همان طور که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم، این بیماری در توله سگ ها شدیدتر از سگ های بزرگتر و بالغ می باشد و خطر مرگ و میر آنها نیز بر اثر بیماری پاروا بیشتر خواهد بود.

با وجود اینکه تمام نژادهای سگ در معرض ابتلا به این ویروس مسری قرار دارند، تحقیقات و بررسی های به عمل آمده نشان داده که نژادهاي لابرادور، دوبرمن و روتویلر در مقایسه با سایر نژادها نسبت به بیماری پاروا حساس تر و بیشتر به آن مبتلا می شوند. از طرف دیگر توله سگ های سه نژاد نام برده شده نیز در صورت ابتلا به بیماری پاروا، دوره بیماری و نقاهت سخت تر و خطرناک تری را سپری می کنند.

بیماری پاروا

دوره بیماری پاروا در سگ چه مدت است؟

 

در ابتدا باید بیان کنیم که بیمار پاروا در سگ ها برای هفته اول کاملاً نهفته بوده و هیچ علائمی ندارد. اما پس از این بازه زمانی، سریعاً با مشکلات گوارشی، اسهال و استفراغ خود را نشان می دهد. که در این صورت یعنی در هفته دوم به سرعت باید اقدامات تشخیصی، کنترل و درمان این بیماری توسط دامپزشکان با تجربه و متخصص صورت پذیرد. به عبارت دیگر پس از نمایان شدن علائم، 2 الی 3 روز فرصت دارید که درمان جدی را روی سگ مبتلا به بیماری پاروا انجام دهید. در غیر این صورت لحظه به لحظه احتمال تلف شدن سگ بر اثر این بیماری افزایش خواهد یافت. به طور معمول بیماری پاروا تا دو هفته در بدن سگ می ماند. البته سگ ها پس از پایان این دوره، تا یک ماه ناقل بیماری پاروا هستند و باید از سایر سگ ها به ویژه توله سگ های 4 تا 8 ماهه دور نگه داشته شوند.

در سایت avma.org گفته شده:

پیشگیری از بیماری پاروا در سگ‌ها بسیار حائز اهمیت است و برای این منظور واکسیناسیون توله‌ها در سنین ۶، ۸ و ۱۲ هفتگی توصیه می‌شود. همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن از طریق تغذیه مناسب و جلوگیری از تماس سگ‌ها با حیوانات آلوده، نیز می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را تا حد زیادی کاهش دهد. پاکیزه نگه‌داشتن محیط زندگی سگ‌ها و شستن مرتب دست‌ها بعد از تماس با سگ‌ها از دیگر راه‌های مؤثر در پیشگیری از شیوع این ویروس است.

 

دوره بیماری پاروا

نحوه انتقال بیماری پاروا از سگ ناقل به سایر سگ ها

همان گونه که بیان شد بیماری پاروا خیلی مسری و خطرناک است. از طرف دیگر نحوه انتقال آن از سگ ناقل (سگی که دوره بیماری دو هفته ای خود را سپری نموده) به سایر سگ ها بسیار سریع بوده و قادر است طی چند روز تعداد زیادی از سگ ها را درگیر سازد. در این خصوص از بین روش ها و نحوه انتقال بیماری پاروا از سگ ناقل به سایر سگ ها می توان به ليسيدن، بو كردن يا خوردن فضولات اشاره کرد. پس تا حد امکان سگ یا سگ های ناقل و آنهایی که مشکوک به بیماری پارو هستند، را از سایر سگ ها دور نگه دارید. این کار تا حد زیادی از سرایت این بیماری خطرناک جلوگیری نموده درصد مرگ و میر توله های 4 تا 8 ماهه را به حداقل میزان ممکن می رساند.

خاطر نشان می شود که ادرار سگ آلوده، ترشحات (بزاق، مایع منی و ترشحات بینی) لمس سگ آلوده به بیماری پاروا از روش های اصلی ابتلا به بیماری پاروا در بین سگ هاست. پس اگر به سلامت سگ هایتان اهمیت می دهید و می خواهد خطر مرگ و میر آنها را به حداقل میزان ممکن برسانید. محل نگه داری سگ های آلوده بیماری پارو، سگ های بالغ و توله سگ ها را از هم جدا کنید. با این تقسیم بندی فضای نگهداری احتمال انتقال بیماری نیز به کمترین میزان ممکن و حتی به صفر می رسد.

انتقال بیماری پاروا

علائم بیماری پاروا در سگ

 

براساس تحقیقات، بررسی های به عمل آمده و آزمایش های انجام شده در خصوص بیماری پاروا در سگ ها، علائم این بیماری به شرح زیر تعریف شده است:

  • اسهال (اغلب اسهال خونی)
  • استفراغ
  • بی‌حالی
  • بی ‌اشتهایی
  • تب

لازم به ذکر است با توجه به علائم معرفی شده، هرگز نباید هر گونه استهلال یا استفراغ را نشانه این بیماری قلمداد کرد. بنابراین تا زمانی که ابتلای حیوان به بیماری پاروا مطمئن نشده اید، از اقدام های خودسرانه درمانی پرهیز نموده و حتماً به دامپزشک مراجعه نمایید.

علائم بیماری پاروا

روش تشخیص بیماری پاروا در سگ ها

با توجه به اینکه شروع اقدام های درمانی در زمان مناسب برای شکست بیماری پاروا اهمیت فراوانی دارد، باید گفت تشخیص این بیماری گام نخست بوده و حتماً باید با دقت و حساسیت بالا انجام شود. در این رابطه به لحاظ اینکه بین 2 الی 3 روز برای درمان سگ زمان دارید، باید گفت که روش های اصلی و کاربردی تشخیص بیماری پاروا در سگ به شرح زیر عبارت است از:

  • کیت‌های تشخیصی
  • نمونه گیری خون
  • PCR
  • دریافت اطلاعات از صاحب سگ

تشخیص بیماری پاروا

اگر به دنبال جملاتی زیبا و احساسی برای گفتن صبح بخیر به عشق زندگیتان هستید، ما در این مطلب بهترین متن‌های صبحگاهی را برای شما آماده کرده‌ایم. با این واژه‌های دلنشین، روزی پر از عشق و انرژی را برای عزیزتان رقم بزنید

سوالات متداول

  • بیماری پاروا در سگ چند روز طول می‌کشد؟

بیماری پاروا معمولاً تا دو هفته سگ را درگیر می‌کند. پس از بهبودی نیز سگ تا یک ماه ناقل بیماری خواهد بود.

  • علائم اصلی بیماری پاروا در سگ چیست؟

اسهال (معمولاً خونی)، استفراغ، بی‌حالی، بی‌اشتهایی و تب از علائم رایج این بیماری هستند.

  • بیماری پاروا چگونه منتقل می‌شود؟

این بیماری از طریق لیسیدن، بو کردن یا خوردن فضولات، تماس با ترشحات بدن سگ آلوده (بزاق، ادرار، مایع منی و ترشحات بینی) و تماس مستقیم با سگ ناقل منتقل می‌شود.

  • کدام نژادهای سگ بیشتر در معرض خطر پاروا هستند؟

نژادهای دوبرمن، روتویلر و لابرادور حساسیت بیشتری نسبت به این بیماری دارند و در صورت ابتلا، دوره سخت‌تری را تجربه می‌کنند.

نظر شما درباره این محتوا چیه؟

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *