روش استعلام اصالت اینماد به چند صورت است؟

روش استعلام اصالت اینماد
()

اینماد یا نماد اعتماد الکترونیک، نشانه‌ای برای اعتبار و اصالت کسب‌وکارهای اینترنتی دارای درگاه پرداخت است که توسط وزارت صمت اعطا می‌شود. این نماد در سه نوع موقت، یک ستاره و دو ستاره وجود دارد و موجب افزایش اعتماد کاربران، دریافت درگاه پرداخت بانکی و امکان پرداخت درب منزل می‌شود. برای استعلام اصالت اینماد، چهار روش شامل سامانه اینماد، سایت استعلام آنلاین، اپلیکیشن اینماد و بررسی از طریق مرورگرهای اینترنتی وجود دارد که هرکدام امکان بررسی وضعیت نماد، تاریخ انقضا و سایر اطلاعات را فراهم می‌کنند.

موضوعتوضیحات
تعریف اینمادنماد اعتماد الکترونیک که از سوی وزارت صمت به کسب‌وکارهای دارای درگاه پرداخت اعطا می‌شود.
اهمیت اینمادافزایش اعتبار کسب‌وکارهای اینترنتی، جلب اعتماد کاربران، امکان دریافت درگاه پرداخت بانکی و استفاده از سیستم پرداخت درب منزل.
انواع اینماداینماد موقت: برای فروشگاه‌های دارای حداقل معیارها.

اینماد یک ستاره: سطح بالاتر از موقت، نیازمند بررسی بیشتر.

اینماد دو ستاره: نیازمند گواهی امنیت SSL.
روش‌های استعلاماز طریق سامانه اینماد

از طریق سایت استعلام آنلاین (searchline.ir)

از طریق اپلیکیشن اینماد

از طریق مرورگرهای اینترنتی

اینماد یا نماد اعتماد الکترونیک نشان دهنده اعتبار و صلاحیت سایت ها به ویژه کسب و کارهای اینترنتی است. به طوری که در بین مشاغل اینترنتی رایج یافته و به عنوان یکی از مهمترین عوامل و مؤلفه های تجارت الکترونیک شناخته شده است. البته باید توجه داشته باشید که این نماد از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت صرفاً به سایت هایی که پرداخت الکترونیکی دارند، اعطا می شود و موجب اعتماد کاربران شده و پرداختی سریع و آسان را برای آنها میسر می سازد. یکی از سؤالات مهم در رابطه با اینماد این است که “روش استعلام اصالت اینماد به چند صورت است؟” در واقع کاربران به دنبال این هستند تا بدانند از چه روش هایی می توانید برای اصالت و صحت نماد اعتماد الکترونیک کسب و کارهای اینترنتی استفاده کنند.

 

 

در پاسخ به این سؤال مهم و اساسی باید بگوییم که در حال حاضر از چهار روش کاربردی شامل استعلام از طریق سامانه اینماد، استعلام از سایت استعلام آنلاین، استعلام از طریق اپلیکیشن اینماد و استعلام اینماد از طریق مرورگرهای اینترنتی می توانید نسبت به استعلام اصالت اینماد اقدام نمایید. هر کدام از این روش ها، اصول خاص خود را دارند و کاربران باید با آنها آشنایی داشته باشند. از این رو در ادامه ضمن تشریح و بررسی مواردی نظیر مفهوم اینماد، اهمیت و انواع آن به معرفی چهار روش استعلام اصالت اینماد می پردازیم.

 

اینماد

اینماد یا نماد اعتماد الکترونیک چیست؟

 

به طور کلی اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی، نوعی نماد است که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک با مجوز رسمی از سوی وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) اعطا می گردد. این نماد نشان دهنده اعتبار و اصالت سایت ها بوده و با هدف جلب نظر و اعتماد کاربران ایجاد شده و صرفاً برای سایت ها و کسب و کارهای اینترنتی دارای پرداخت الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع باید گفت این نماد فقط به فروشگاه های اینترنتی اختصاص یافته و از شرایط و مقررات خاصی پیروی می کند. پس اگر وب سایت های غیر فروشگاه ها یا بدون درگاه پرداخت دارید، به هیچ عنوان به اینماد نیاز نخواهید داشت.

نماد اعتماد الکترونیک چیست

اهمیت اینماد

 

با توجه به اینکه اینماد یا نماد اعتماد الکترونیک نشان دهنده اعتبار و اصالت سایت های دارای درگاه پرداخت الکترونیک می باشد؛ می توان اهمیت آن را براساس اولویت بندی به شرح موارد زیر بیان کرد:

  • اینماد نشان دهنده اعتبار کسب و کارهای اینترنتی بوده و موجب به رسمیت شناخته شدن و وب سایت های آنها می شود.
  • کسب و کارهای دارای نماد اعتماد الکترونیک، اعتماد اکثریت کاربران را جلب می کنند و بدین ترتیب می توانند با خیال آسوده از پرداخت های الکترونیکی و سایر خدمات سایت ها استفاده نمایند.
  • امکان دریافت سریع و بدون دردسر درگاه پرداخت الکترونیکی بانکی از سوی بانک ها از دیگر اهمیت های اینماد می باشد و اکثر کسب و کارهای اینترنتی به ویژه فروشگاه ها برای داشتن یک درگاه پرداخت اینترنتی بانکی اقدام به دریافت اینماد نموده اند. لازم به ذکر است که با این قابلیت منحصر به فرد تمامی واسطه ها از میان برداشته شده و پول یک باره از حساب خریدار کسر شده و به حساب فروشنده واریز می گردد.
  • امکان استفاده از سیستم ‌های پرداخت درب منزل با پنل اداره پست جمهوری اسلامی ایران از دیگر اهمیت های اینماد می باشد و تا به امروز رضایت حداکثری کاربران اعم از فروشندگان و خریداران را به دنبال داشته است.

اهمیت اینماد

در سایت Norton گفته شده:

“اطمینان از اعتبار سایت قبل از انجام هرگونه فعالیت مالی آنلاین بسیار حائز اهمیت است. یکی از راه‌هایی که می‌توانید به وسیله آن مطمئن شوید که با یک سایت معتبر سروکار دارید، بررسی مجوزها و نمادهای اعتماد است. سایت‌هایی که از اینماد و مجوزهای مشابه برخوردارند، معمولاً بر اساس استانداردهای خاصی تأیید شده‌اند و این نشانه‌ها در ایجاد حس اعتماد بین کاربر و سایت بسیار مؤثر هستند. همچنین، توجه به آدرس سایت و اطمینان از صحت گواهی امنیت SSL می‌تواند شما را در برابر خطرات احتمالی محافظت کند.”

انواع نماد اعتماد الکترونیک (اینماد)

 

با توجه به نوع فروشگاه های اینترنتی و زمینه فعالیت آنها اینماد به سه دسته اصلی تقسیم شده است. که به ترتیب زیر عبارت است از:

1- نماد اعتماد الکترونیک موقت؛ این نوع از اینماد صرفاً به فروشگاه های اینترنتی که حداقل معیارهای اینماد را دارا هستند، اختصاص داده شده است.

2- نماد اعتماد الکترونیک یک ستاره؛ پس از دریافت اینماد موقت توسط کسب و کارهای اینترنتی دارای درگاه پرداخت الکترونیکی، یک درخواست از سوی آنها برای سازمان توسعه تجارت الکترونیک ارسال شده و در صورت داشتن معیارهای بالاتر از نماد اعتماد الکترونیک موقت، اینماد یک ستاره به آن اعطا می گردد. در واقع این نماد یک درجه در سطح موقت بالاتر بوده و به طبع آن اعتماد و نظر کاربران بیشتر را جلب خواهد کرد.

انواع نماد اعتماد الکترونیک

3- نماد اعتماد الکترونیک دو ستاره؛ شرایط و نحوه دریافت این نماد، کاملاً مشابه نماد دائم یک ستاره می باشد. با این تفاوت که دریافت و نصب گواهی امنیت SSL در وب سایت ضروری بوده و حتماً باید این کار را انجام دهید. پس هرگاه گواهی امنیت SSL را در وب سایت های دارای اینماد مشاهده کردید، بدانید که این سایت از بالاترین سطوح نماد اعتماد الکترونیک برخوردار بوده و می توانید پرداخت های اینترنتی خود را در کمال آرامش و با سرعت بالا انجام دهید.

نکته قابل توجه اینکه؛ ستاره ‌های نماد اعتماد الکترونیکی تعیین کننده سطح اعتماد سایت های دارای درگاه پرداخت الکترونیکی می باشند. بنابراین هر چه تعدادی ستاره ها بیشتر باشد، نشان دهنده کیفیت عملکرد بالاتر و مطلوب تر وب سایت های فروشگاهی است.

روش های استعلام اصالت اینماد

 

همان گونه که در ابتدا گفته شد چهار روش کاربردی شامل استعلام از طریق سامانه اینماد، استعلام از سایت استعلام آنلاین، استعلام از طریق اپلیکیشن اینماد و استعلام اینماد از طریق مرورگرهای برای استعلام اصالت اینماد تعریف شده است. که نحوه انجام آن در هر یک از روش های چهار گانه استعلامی به شرح زیر می باشد:

1- استعلام اصالت اینماد از طریق سامانه اینماد

این روش یکی از آسان ترین و متداول ترین روش های استعلام اصالت اینماد می باشد. برای این روش ابتدا وارد سامانه اینماد شده و سپس در قسمت «استعلام نماد اعتماد الکترونیکی» آدرس وب ‌سایت مورد نظرتان را وارد نموده و سپس گزینه استعلام را بزنید. در صورتی که وب‌ سایت مورد نظر دارای نماد اعتماد الکترونیکی باشد، اطلاعات مربوط به آن، از جمله وضعیت نماد، تاریخ انقضا و نوع نماد در صفحه نمایش داده می ‌شود. اما اگر پس از استعلام هیچ اطلاعاتی به شما نمایش داده نشود، یعنی اینکه وب سایت مطمئن نبوده و غیر قابل اعتماد است.

2- استعلام اصالت اینماد از سایت استعلام آنلاین

علاوه بر سامانه اینماد، می‌ توانید از سایت استعلام نیز نسبت به استعلام نماد اعتماد الکترونیکی اقدام کنید. بدین منظور ابتدا باید وارد سایت searchline.ir شده و سپس  استعلام اینماد را کلیک نمایید. در اینجا نیز چنانچه وب‌ سایت مورد نظر نماد اعتماد الکترونیکی داشته باشد، اطلاعات مربوط به آن نمایش داده خواهد شد.

3- استعلام اصالت اینماد از طریق اپلیکیشن اینماد

اپلیکیشن اینماد نیز سومین روش استعلام اصالت اینماد بوده و این امکان را فراهم می سازد تا نماد الکترونیکی سایت های مختلف را بررسی کنید. بدین ترتیب ابتدا اپلیکیشن اینماد را از سایت های مختلف نظیر یاس دانلود، دانلودها، سافت 98، سافت گذر و …  دانلود نموده و نصب کنید. پس از اجرای اپلیکیشن، در قسمت «جستجو»، آدرس وب ‌سایت موردنظر را وارد کرده و سپس گزینه جستجو را بزنید. در نهایت اگر آن وب ‌سایت از نماد اعتماد الکترونیکی برخوردار باشد، اطلاعات مربوط به اینماد وب ‌سایت از قبیل تاریخ انقضاء، نوع نماد و وضعیت آن را مشاهده خواهید کرد.

روش های استعلام اصالت اینماد

4- استعلام اصالت اینماد از طریق مرورگرهای اینترنتی

در رابطه با اصالت نماد اعتماد الکترونیکی بعضی از مرورگرهای اینترنتی نیز کاربرد دارند. بدین منظور ابتدا مرورگر اینترنتی مورد نظر خود را باز نموده و سپس آدرس وب سایتی که به دنبال استعلام آن هستید را در قسمت جستجو وارد کنید. بعد از آن در سمت چپ نوار آدرس، روی گزینه اینماد کلیک نمایید. اکنون می توانید ببینید که وب سایت مور نظر شما نماد اعتماد الکترونیکی دارد یا خیر؟ در صورت داشتن اینماد، تمامی اطلاعات مربوط به وب سایت به شما نشان داده می شود.

اگر به دنبال جملات زیبا و احساسی برای ابراز احساسات خود از طریق اشعار هستید، ما در این مطلب بهترین اشعار عاشقانه را برای شما آماده کرده‌ایم. با این واژه‌های دلنشین، لحظاتی پر از عشق و احساس را برای عزیزتان رقم بزنید.

سوالات متداول

  • اینماد چیست و چه کاربردی دارد؟

اینماد (نماد اعتماد الکترونیکی) نشانی است که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت به وب‌سایت‌های دارای درگاه پرداخت اینترنتی اعطا می‌شود. هدف این نماد ایجاد اعتماد برای کاربران و مشتریان است.

  • آیا دریافت اینماد برای همه وب‌سایت‌ها ضروری است؟

خیر، اینماد فقط برای فروشگاه‌های اینترنتی که دارای پرداخت آنلاین هستند، ضروری است. وب‌سایت‌های غیر فروشگاهی نیازی به دریافت اینماد ندارند.

  • چگونه می‌توان از اصالت اینماد یک سایت مطمئن شد؟

چهار روش برای استعلام اصالت اینماد وجود دارد:

استعلام از سامانه اینماد
استعلام از سایت استعلام آنلاین
استعلام از اپلیکیشن اینماد
استعلام از مرورگرهای اینترنتی

  • تفاوت بین اینماد موقت، یک ستاره و دو ستاره چیست؟

اینماد موقت: به کسب‌وکارهایی که حداقل معیارها را دارند، اعطا می‌شود.
اینماد یک ستاره: پس از بررسی بیشتر و احراز شرایط خاصی از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اعطا می‌شود.
اینماد دو ستاره: علاوه بر شرایط اینماد یک ستاره، نیاز به گواهی امنیت SSL برای افزایش امنیت کاربران دارد.

نظر شما درباره این محتوا چیه؟

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *