تاریخچه اینترنت از زمان آغاز تا حالا

تاریخچه اینترنت
()
اولین استفاده از اینترنتآمریکا، ۱۹۶۱، در میانه جنگ سرد
تولد رسمی اینترنت۱ ژانویه ۱۹۸۳، معرفی پروتکل TCP/IP
تحولات کلیدی اینترنتدهه ۷۰: توسعه پروتکل TCP/IP توسط Robert Kahn و Vinton Cerf، دهه ۸۰: ایجاد شبکه dial-up، دهه ۹۰: افزایش پهنای باند و گسترش جهانی اینترنت
کاربردهای امروزی اینترنتبانکی، فرهنگی، آموزشی، شبکه‌های اجتماعی، استفاده از گوشی‌های هوشمند و کامپیوتر
تعریف اینترنتشبکه به هم پیوسته از کامپیوترهای جهانی برای تبادل اطلاعات

 

 

اينترنت چيست؟

اینترنت مخفف interconnected network تعریف آن در زبان ساده به این صورت است که، به شبکه ای که کامپیوترهای سراسر دنیا را بهم وصل می‌کند و روش‌هایی که برای انتقال اطلاعات در این شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد، اینترنت می‌گویند. تاریخچه پیدایش اینترنت مربوط به زمانی است که نزدیک بود جنگ هسته‌‍ای بین آمریکا و شوروی روی دهد، یا به بیانی به سال‌های جنگ سرد برمی‌گردد، آمریکا به دنبال کشف یک سیستم مخابراتی بود که حتی در صورت جنگ هسته‌ای نیز بتواند دوام بیاورد.

ویکی پدیا میگوید:

اینترنت شبکه‌ای از شبکه‌هاست که شامل شبکه‌های خصوصی، عمومی، دانشگاهی، تجاری و دولتی در مقیاس‌های محلی تا جهانی است که با آرایه‌ای عظیم از فناوری‌های شبکه‌بندی الکترونیکی، وایرلس و نوری به هم متصل شده‌اند. به عبارت دقیق‌تر، اینترنت مجموعه‌ای از سامانه‌های خودگردان است که با روتر به هم متصل شده‌اند.

 

اینترنت از اتصال کامپیوترها در سراسر جهان به وجود آمد، در واقع وقتی که به ISP متصل می‌شوید، سیستم شما هم‌جزیی از اینترنت محسوب می‌شود. اینترنت به اجزای زیادی از سرویس‌های مخابراتی متکی است. اجزایی مانند: خطوط ساده تلفن، کابل‌های نوری و کانال‌های ماهواره و… . در اینترنت روترها نقش پلیس را دارند(روتر کامپیوترهایی هستند که مشغول نظارت و کنترل انتقال اطلاعات هستند) و کانال‌ها در واقع بزرگراه‌های اینترنتی هستند.

تاریخچه اینترنت از ابتدا

 

باید بگوییم با توجه به تاریخچه پروژه اینترنت در سال 1961 وبه نام arpanet شناخته می‌شد و در آمریکا آغاز شد. اولین گام این پروژه با اتصال 4 کامپیوتر در نقاط مختلف جغرافیایی آمریکا یرداشته شد، که در آن زمان یک اقدام بی‌نظیر بود. کم کم معلوم شد که این شبکه توانایی‌های بیشتراز حد تصوری از آنچه که مسئولان وزات دفاع فکر می‌کردند دارد. به طور مثال :در حوزه انتقال اطلاعات علمی و مهندسی.

به مرور معلوم شد که این شبکه به تنهایی برای هدف اولیه خود که توانایی دفاع در مقابل ضربه هسته‌ای است، جوابگو نخواهد بود. در نتیجه تصمیم بر این شد که کل شبکه‌ها را به هم متصل کنند، یعنی در واقع شبکه‌ای از شبکه‌ها را تشکیل دهند. کنترل اینترنت در ابتدا فقط در دست دولت بود و فقط دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی را بهم وصل می‌کرد و مشاغل خصوصی نمی‌توانستند از آن استفاده کنند.

در دهه 1970 با استفاده از TCP که تا امروز هم از آن استفاده می‌شود. همچنین با استفاده از سیستم‌های میزبانی یا هاست و گسترش ارپانت به خارج از امریکا، به فکر ایجاد جزییات جدیدتری در آن افتادند و ایده‌ی اینترنت با اتصال شبکه‌های مختلف به هم و استفاده از ارپانت به عنوان هسته مطرح شد.

تاریخچه اینترنت از سال 1983 تا 1987

در ژانویه سال 1983 هر کامپیوتری که می‌خواست به شبکه‌ی آرپانت متصل شود، مجبور شد از TCP که در واقع هسته اولیه اینترنت است، استفاده کند. دکتر پوستل در سال 1984 مجموعه مقالات خود که درباره ایده مربوط به دامنه‌های اینترنتی که شامل com ,org ،gov ،edu و mil بود را منتشر کرد.

در سال 1985 جننینگز که عضو بنیاد ملی علوم بود، اجباری شدن TCP/IP برای هر شبکه را مطرح کرد. که در زمان کوتاهی پس از این اتفاق WAN شکل گرفت، که باعث اتصال چند شبکه‌ی LAN به هم است. در سال 1987 CompuServe استفاده از تصویر یا فرمت را به صورت تصادفی منتشر کرد.

تاریخچه اینترنت از 1989 تا 1994

در سال 1989 اولین ارائه‌ دهنده خدمات اینترنت یا ISP شرکت The World بود. به این صورت کار می‌کرد که خدمات اتصال به اینترنت را به صورت Dial-up ارائه می‌داد. بعد از آن شرکت‌های Netom و Panix نیز خدماتی در این زمینه ارائه دادند.

تاریخ اینترنت تا سال 1991 بر همین منوال بود، اما از این تاریخ به بعد اوضاع به سرعت تغییر کرد. بزرگترین اسپانسر اینترنت بنیاد ملی علوم بود در این سال این بنیاد تمام سرمایه‌ی خود را خارج کرد و شرکت‌های تجاری خصوصی توانستند به آن وارد شده و در آن سرمایه گذاری کنند. سازمان تحقیقات و علوم شبکه در سال 1992 پروتکل WWW را انتشار داد. بنیاد علوم ملی هم سرعت شبکه‌ی خود را در این سال به 44.739 Mbps ارتقا داد. و خیلی زود اینترنت به شکلی که امروز می‌شناسیم درآمد. البته دلیل این رشد شبکه وب یا شبکه تار عنکبوتی جهانی بود.

مارک اندرسین در سال 1993 یک رابط گرافیکی به نام Mosaic for X برای پروتکل WWW ارائه کرد. در سال 1994 Netscape را به راه انداخت و SSL را که به کار کدگذاری داده مشغول است، توسعه داد. در سال 1994 اولین فروش آنلاین مربوط به شرکت پیتزا هات بود، کف آن را روی سایت خود قرار دادند. در دهه های بعدی به سرعت اینترنت پیشرفت کرد و به جایگاه امروزی خود رسید.

0-1 میگوید:

پروتکل های اینترنتی یا Internet Protocols مجموعه ای از قوانین هستند که بر ارتباطات و تبادل داده ها از طریق اینترنت نظارت می کنند. هر دو فرستنده و گیرنده باید از پروتکل های یکسانی برای برقراری ارتباط بین داده ها پیروی کنند. برای درک بهتر آن، بیایید یک زبان را مثال بزنیم. هر زبانی مجموعه ای از واژگان و دستور زبان خود را دارد که اگر بخواهیم به آن زبان ارتباط برقرار کنیم باید بدانیم. به طور مشابه، از طریق اینترنت، هر زمان که به یک وب‌سایت دسترسی پیدا می‌کنیم یا اطلاعاتی را با دستگاه دیگری مبادله می‌کنیم، این فرآیندها توسط مجموعه‌ای از قوانین به نام پروتکل‌های اینترنتی کنترل می‌شوند.

شبکه تار عنکبوتی جهانی یا وب (web) چيست؟

تمام اطلاعات و داده‌های متصل شده به هم روی اینترنت را وب می‌گویند. شبکه وب مدتها بعد از پیدایش اینترنت به وجود آمد. طبق تاریخچه اینترنت در ابتدا اینترنت فقط برای انتقال اطلاعات و پست الکترونیک استفاده می‌شد. پیدایش وب مربوط به دانشمند سوئیسی بنزی لی و در سال های 1989 تا 1991 است. ایده‌ی او بر این اساس بود که اطلاعاتی که افراد مختلف به دنبال آن هستند در سندها و فایل‌هایی در کامپیوترهای مختلف به صورت ذخیره شده، وجود دارند. تقریبا همه‌ی این اسناد به سندهای دیگر ارجاع داده شده است و از آن سند هم به سندهاي دیگر و به همین صورت تا آخر به این مفهوم ابر لینک می‌گویند، که منشا وب است.

تاریخچه اینترنت در ایران

ایران اولین کشوری در خاورمیانه بود که به اینترنت متصل شد و برای اولین بار مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات اینترنت را به ایران آورد. در حال حاضر نیز این مرکز خدمات اینترنت را ارائه می‌دهد و به عنوان تنها مرکز برای ثبت دامنه .IR شناخته می‌شود. استفاده از این دامنه به معنی هویت ایرانی ساید در دهکده‌ی جهانی اینترنت است.

در سال 1371 فقط چند دانشگاه در ایران از اینترنت بهرمند بودند. به طور مثال: دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه گیلان از نخستین دانشگاه‌های بودند که به وسیله موسسه فیزیک نظری و پروتکل UUCP موفق شدند، از اینترنت استفاده کنند. ایران به طور رسمی در سال 1372 به شبکه اینترنت پیوست.

اولین شرکت ISP ایرانی

موسسسه ندا رایانه در سال 1373 در ایران تاسیس شد، که اولین وب سایت ایرانی را ایجاد کرد. همچنین در ادامه انتشار روزنامه همشهری به زبان فارسی در اینترنت نیز از جمله کارهای این موسسه است. موسسه ندا رایانه اولین شرکت ISP در ایران است، که خدمات اینترنت را با اتصال و استفاده از ماهواره ی کدویژن برای نخستین بار در ایران ارائه می‌داد.

در سال 1374 مجلس تصویب کرد، که یک شرکت امور ارتباطات دیتا در ایران تاسیس شود، این شرکت که زیر نظر مخابرات است و مسئولیت توسعه خدمات دیتا را به صورت انحصاری در سراسر کشور بر عهده داشت.

در سال 1377 پروژه یونیکد که مربوط به استانداردسازی فونت‌ها و الفبای فارسی در کامپیوتر و دنیای وب و اینترنت بود آغاز شد. این پروژه بین شورای عالی انفورماتیک و مدیریت فنی دانشگاه صنعتی شریف و همچنین بنیاد دانش هنر واقع در انگلستان، عنوان پروژه فارسی وب بود.

به مرور زمان و از سال 1380 با توسعه و فراگیر شدن ارتباطات همراه و توسعه‌ی زیرساخت‌های شبکه استفاده از اینترنت در ایران شدت گرفت. در دهه 1390 و با ارتقا فناوری‌ها و استفاده از نسل 3 و 4 ارتباطات فضای مجازی در ایران شکل گرفت.

تعداد كاربران اينترنت در جهان و ایران
بر اساس آمار در سال 1996تعداد 36 میلیون نفر کاربرانی هستند، که در جهان از اینترنت استفاده می‌کنند، که در آن سال در ایران تعداد کاربران حدود 2 هزار نفر بود.

تعداد كاربران اينترنت در جهان و ایران

 

بر اساس آمار در سال 1996تعداد 36 میلیون نفر کاربرانی هستند، که در جهان از اینترنت استفاده می‌کنند، که در آن سال در ایران تعداد کاربران حدود 2 هزار نفر بود.

تعداد كاربران اينترنت در جهان

  • تعداد کاربران جهانی اینترنت در 1997 به 76 میلیون نفر رسید، که از این تعداد 5 هزار کاربر ایرانی بودند.
  • تعداد کاربران جهانی اینترنت در 1998 به 147 میلیون نفر رسید، که از این تعداد 22 هزار کاربر ایرانی بودند.
  • تعداد کاربران جهانی اینترنت در 1999 به 195 میلیون نفر رسید، که از این تعداد 548هزار کاربر ایرانی بودند.
  • تعداد کاربران جهانی اینترنت در 2000 به 369 میلیون نفر رسید، که از این تعداد 132 هزار کاربر ایرانی بودند.
  • در سال 2001 میلادی تعداد کاربران جهانی 531 میلیون نفر بود، که از این تعداد حدود 418 هزار نفر از کاربران ایرانی بودند.

پس از این تاریخ استفاده از اینترنت به شکل عجیبی در ایران همه گیر شد، به طوری که در حال حاضر نزدیک به 25 میلیون نفر در ایران روزانه از اینترنت استفاده می‌کنند.

 

فایروال برنامه تحت وب یا WAF چیست؟

امروزه استفاده از اینترنت با رشد چشمگیری روبه‌رو شده است. به دنبال آن، اطلاعات کاربران و مخاطبان نیز بیشتر در معرض خطر قرار گرفته‌است. در همین راستا، فناوری‌های گوناگونی برای جلوگیری از اینگونه حملات سایبری به وجود آمده‌اند که یکی از جمله موثرترین و کاربردی‌ترین آنان، WAF (Web Application Firewall) است. WAF (Web Application Firewall) که در زبان فارسی با نام فایروال برنامه‌ی وب شناخته می‌شود، با نظارت بر ترافیک HTTP میان یک برنامه وب و اینترنت، به محافظت از برنامه‌های تحت وب کمک می‌کنند. به عبارتی WAF یک سیستم فایروال پیشرفته است که از وب اپلیکیشن در برابر موارد امنیتی مختلفی مانند تهدیدات، بدافزارها و حملات مخربی مانند جعل در سایت، اسکریپت کراس سایت (XSS)، گنجاندن پرونده و تزریق SQL محافظت می‌کند. فایئال برنامه تحت وب یا WAF از جمله مفاهیم مهم و پرکاربردی است که مطالعه درباره‌ی آن خالی از لطف نیست. به همین دلیل، ما در مقاله‌ی WAF چیست این مفهوم را به‌طور مفصل توضیح داده‌ایم.

کدام کشور اولین بار از اینترنت استفاده کرد؟

 

اینترنت برای اولین بار در سال 1961 میلادی در کشور آمریکا به منظور تبادل اطلاعات وزارت دفاع و با اتصال 4 کامپیوتر به کار گرفته شد. در سال 1973، پروتکل TCP/IP توسط Robert Kahn و Vinton Cerf توسعه یافت و زمینه‌ساز استاندارد اتصال شبکه‌ها شد. تاریخ 1 ژانویه 1983 به عنوان روز تولد رسمی اینترنت شناخته می‌شود. در دهه 80 میلادی، پروژه dial-up توسط Dave Farber دسترسی به اینترنت از طریق خطوط تلفن را فراهم کرد. در دهه 90 و قرن 21، افزایش سرعت و پهنای باند اینترنت موجب گسترش جهانی اینترنت و رونق کسب‌وکارهای آنلاین شد.

امروزه استفاده از اینترنت به یکی از اجزای لاینکف زندگی ما تبدیل شده است. به طوری که برای انجام کارهای روزمره از قبیل خدمات بانکی، فرهنگی، رفاهی، آموزشی، شبکه های اجتماعی و … به اینترنت پر سرعت نیاز داریم. علاوه بر این حضور انواع برندهای گوشی هوشمند در بین جوامع و استفاده مستمر از کامپیوتر و لپ تاپ نیاز به اینترنت را بیش از هر زمانی افزایش داده است.

 

اکنون این سؤال پیش می آید که کدام کشور اولین بار از اینترنت استفاده کرد؟

در پاسخ به این سؤال که جرقه اصلی استفاده از اینترنت در طول چندین دهه می باشد، باید بگوییم که آمریکا اولین بار در سال 1961 میلادی از اینترنت استفاده کرد. این کشور طی یک پروژه برنامه ریزی شده، فرآیند استفاده از اینترنت را بین چند کامپیوتر به اجرا در آورد و پس از آن با گسترش تکنولوژی و استفاده از دستگاه ها و تجهیزات نرم افزاری نوین شاهد توسعه اینترنت و افزایش چشمگیر سرعت آن در سال های اخیر هستیم. در ادامه برای آشنایی با نحوه استفاده کشور آمریکا از اینترنت برای اولین بار در 1961 میلادی و تبعات آن در سطح جهان با ما همراه باشید.

اینترنت چیست؟

 

به طور کلی اینترنت با نام علمی interconnected network عبارت است از یک شبکه به هم پیوسته که کامپیوترهای سراسر دنیا را جهت تبادل اطلاعات به هم متصل می سازد. در واقع روش هایی که برای انتقال داده در جهان بین کامپیوترها کاربرد دارد، اینترنت نامیده می شود.

البته اینترنت صرفاً ابتدا برای اتصال کامپیوترها و انتقال داده برنامه ریزی شده بود، اما با پیشرفت تکنولوژی و توسعه سیستم های سخت افزاری و نرم افزاری به جایگاهی رسیده که قادر است انواع گوشی های هوشمند، تبلت، آی پد، لپ تاپ، ساعت هوشمند، چاپگر و … را به اینترنت متصل سازد. این امر نشان دهنده قدرت روزافزون اینترنت و جایگاه مهم آن در جامعه کنونی است. ما در مقاله ای جداگانه به معرفی چگونه فیلم های یوتیوب را در گالری ذخیره کنیم؟ پرداختیم که پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید.

اینترنت چیست

تاریخچه پیدایش اینترنت و استفاده از آن برای اولین بار

 

شروع تاریخچه پیدایش و اولین بار استفاده از اینترنت به جنگ سرد یعنی زمانی که نزدیک بود جنگ هسته ای بین آمریکا و شوروی به وقوع بپیوندد، باز می گردد. در واقع باید گفت برای اولین بار کشور آمریکا در سال 1961 در میانه جنگ سرد از اینترنت استفاده کرد. پروژه ساخت و استفاده از اینترنت برای بار نخست توسط آمریکا با اتصال تعداد 4 کامپیوتر شروع شد.

این 4 کامپیوتر در نقاط مختلف کشور آمریکا از نظر موقعیت جغرافیایی قرار گرفتند و پس از آن اطلاعات فنی و مهندسی وزارت دفاع به واسطه این فناوری بین کامپیوترها مبادله می شد. این واقع در سال 1961 میلادی بی نظیر بود و نتایج حاصل از آن ورای تصور مسئولان وزارت دفاع و نخبگان حوزه فناوری اطلاعات آمریکار در آن زمان بوده است.

ما در مقاله ای جداگانه به معرفی بهترین دوره گوگل ادز ایران پرداختیم که پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید.

تاریخچه پیدایش اینترنت

تقویم تحولات اینترنت پس از سال 1961 میلادی

همان طور که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم، آنچه از کیفیت، سرعت بالا و خدمات مطلوب ناشی از اینترنت پر سرعت می بینید، حاصل تحولات و تغییرات اساسی در زمینه بهبود عملکرد و کارایی اینترنت براساس تکنولوژی های نوین است. بدین منظور یک تقویم کلی از تحولات اینترنت پس از سال 1961 میلادی که برای اولین بار توسط کشور آمریکا مورد استفاده قرار گرفت، تهیه کرده ایم. که به ترتیب زیر عبارت است از:

در دهه هفتاد (سال 1973 میلادی) دو متخصص حوزه فناوری اطلاعات با نام های Robert Kahn و Vinton Cerf با همکاری یکدیگر اولین پروتکل اتصال شبکه‌ های مختلف را توسعه دادند. این پروتکل در دنیای امروزی با نام TCP/IP شناخته می شود. از ویژگی های بارز این اتصال می توان به عدم ایجاد اختلال در سایر شبکه ها همگام قطع شدن اتصال یکی از شبکه ها اشاره کرد.

ما در مقاله ای جداگانه به بهترین مسدود کننده های تبلیغات برای اندروید پرداختیم که پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید.

در دهه 80 (سال 1982 میلادی) شخصی با نامDave Farber  از دانشگاه دلور یک پروژه اختصاصی را برای ایجاد یک شبکه ارزان قیمت dial-up اینترنت از طریق خطوط تلفن آغاز کرد. این پروژه دسترسی کاربران را به اینترنت سریع، آسان ساخته و در این دهه استفاده از اینترنت در سراسر دنیا رشد چشمگیری داشت.

طبق گفته سایت usg:

January 1, 1983 is considered the official birthday of the Internet. Prior to this, the various computer networks did not have a standard way to communicate with each other. A new communications protocol was established called Transfer Control Protocol/Internetwork Protocol (TCP/IP). This allowed different kinds of computers on different networks to “talk” to each other.

1 ژانویه 1983 روز تولد رسمی اینترنت در نظر گرفته شده است. قبل از این، شبکه های مختلف کامپیوتری راه استانداردی برای برقراری ارتباط با یکدیگر نداشتند. یک پروتکل ارتباطی جدید به نام پروتکل کنترل انتقال/پروتکل اینترنت (TCP/IP) ایجاد شد. این به انواع مختلف رایانه ها در شبکه های مختلف اجازه می داد تا با یکدیگر “صحبت کنند”.

تحولات اینترنت

در دهه 90 (سال 1990 میلادی) و همچنین سال 2000 میلادی (قرن بیستم) تغییر و تحولات اساسی در اینترنت به وجود آمد و با افزایش جشمگیر سرعت و پهنای باند اینترنت، اروپا و آسیا نیز به متقاضیان بزرگ استفاده از اینترنت جهت تبادل اطلاعات و همچنین استفاده از خدمات اینترنتی تبدیل شدند. در واقع باید گفت که از دهه 90 و به ویژه قرن بیستم به بعد رشد اینترنت در سراسر جهت موجب گسترش کسب و کارهای اینترنتی شد و تحول عظیمی در این زمینه ایجاد کرد.

سوالات متداول

  • اینترنت چه زمانی و کجا برای اولین بار استفاده شد؟

اینترنت برای اولین بار در سال 1961 در آمریکا و در میانه جنگ سرد مورد استفاده قرار گرفت. این پروژه توسط وزارت دفاع آمریکا اجرا شد و با اتصال چهار کامپیوتر در نقاط مختلف این کشور، اطلاعات فنی و مهندسی بین آن‌ها تبادل شد. این دستاورد بی‌نظیر پایه‌گذار پیشرفت‌های بعدی اینترنت شد.

  • چرا تاریخ 1 ژانویه 1983 به عنوان تولد رسمی اینترنت شناخته می‌شود؟

در 1 ژانویه 1983، پروتکل ارتباطی TCP/IP به عنوان استاندارد جهانی معرفی شد. این پروتکل به کامپیوترها در شبکه‌های مختلف اجازه داد تا بدون ایجاد اختلال و به صورت هماهنگ با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این روز به همین دلیل به عنوان تولد رسمی اینترنت شناخته می‌شود.

  • چه تحولاتی باعث گسترش جهانی اینترنت شد؟

پس از توسعه پروتکل TCP/IP در دهه 70، در دهه 80 اینترنت از طریق خطوط تلفن و پروژه dial-up در دسترس عموم قرار گرفت. در دهه 90 و اوایل قرن 21، افزایش پهنای باند و سرعت اینترنت موجب رشد کسب‌وکارهای آنلاین و گسترش اینترنت به اروپا و آسیا شد و جهان به عصر دیجیتال وارد شد.

نظر شما درباره این محتوا چیه؟

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *